«Lielā Kristapa» nedēļā diskusijas ar filmu veidotājiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nacionālās kino balvas «Lielais Kristaps» festivāla laikā tiks rīkotas diskusijas un tikšanās ar filmu veidotājiem, informē balvas producente Marta Bite. Sestdien, 8. oktobrī, notiks tikšanās ar filmas «Es esmu šeit» producenti Aiju Bērziņu un aktieri Andžeju Jāni Lielientālu. Svētdien, 9. oktobrī, filmas «Ausma» seansu ievadīs kino kritiķes Dairas Āboliņas vadīta diskusija «Nacionālā kino potenciāls pasaulē». Tāpat svētdien pirms filmas «M.O.Ž» notiks kinokritiķa Viktora Freiberga vadītā diskusija «Katram savs cilvēks oranžā vestē», kurā piedalīsies režisors Aiks Karapetjans un literatūrzinātniece Bārbala Simsone.

Pirmdien, 10. oktobrī, pirms filmas «Pelnu sanatorija» notiks Ivara Ījaba vadītā diskusija «Vēsture uz ekrāna: īstenība un fikcija», kurā piedalīsies Viktors Freibergs, Pauls Bankovskis, Roberts Vinovskis, Kristīne Jurjāne. Bet otrdien, 11. oktobrī, pirms Jura Podnieka studijas producētās dokumentālās filmas «Kvanta kods» sadarbībā ar «Iespējamo misiju» un Latvijas Izglītības un attīstības aģentūru notiks diskusija «Izglītība Latvijā». Tajā piedalīsies arī filmas galvenais varonis fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs.

Dažādas diskusijas notiks arī pirms studentu filmu seansiem - kafejnīcā «Cafe Film Noir» par nominētajām filmām spriedīs filmu režisori un radošās grupas, Pēteris Krilovs un citi. Diskusijas vadīs kinoblogeri.

Kinofestivāla noslēguma dienā, 12. oktobrī, diskusiju "Latvijas kino šodien" vadīs Viktors Freibergs. Sarunas laikā gan žūrijas locekļi nedrīkstēs atklāt Lielā Kristapa" laureātus - tie tiks nosaukti noslēguma ceremonijā, kas notiks kinoteātrī "Splendid Palace".

«Lielais Kristaps» ir senākais un nozīmīgākais Latvijas kino nozares pasākumus, kas pulcē Latvijas kino nozares profesionāļus un skatītājus. Tradicionāli «Lielā Kristapa» nedēļā pirms balvu pasniegšanas ceremonijas skatītājiem ir iespēja noskatīties balvām nominēto filmu programmu, studentu filmu konkursa programmu, kā arī panorāmas programmu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu