Mortensens: slaveni aktieri ir kā mazi bērni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dāņu izcelsmes amerikāņu aktieris Vigo Mortensens (Viggo Mortensen) nopēlis Holivudas zvaigznes, kuras ar nebeidzamu prasību izvirzīšanu rādot sliktu piemēru jaunajai aktieru paaudzei.

«Jaunie aktieri redz, ka viņu vecākie kolēģi uzvedas kā bērni - pieprasa vislielāko treileri filmēšanas laukumā un grib uz pirmizrādi citā valstī vest visu savu ģimeni, kaut par to maksās izplatītājs, kuram pēc tam būs mazāk līdzekļu jaunām filmām,» norāda 57 gadus vecais Mortensens. «Viņu aģenti izcīna neskaitāmas privilēģijas līgumā, un tad aktieri saka, ka tās vienkārši ir viņu līgumā, it kā pašiem ar to nebūtu nekādas saistības. Pieaugušiem cilvēkiem tā nav laba atruna.»

Mortensens sacīja, ka daži aktieri esot apsēsti ar kino balvu krāšanu.

«Tā ir vēlme konkurēt, ko baro arvien jaunas un jaunas balvu pasniegšanas ceremonijas.

Lomas tiek pieņemtas tāpēc, ka par tām varētu nominēt kādai balvai. Ir mēģinājumi izcīnīt vairāk ainu. Dažreiz aktieri pat raud, jo domā, ka tas palīdzēs tikt pie nominācijas, bet ekrāna partneri ir pilnīgi vienaldzīgi,» uzskaita Mortensens.

«Tas notiek arī neatkarīgajās filmās, ne vien lielo kinostudiju uzņemtajās lentēs. Turklāt tas nav raksturīgi tikai amerikāņu kino,» sacīja Mortensens. «Esmu to pašu redzējis, strādājot Londonā. Filma var izdoties tikai tad, ja cilvēki pielāgojas viens otram. Ja tā nav, tad, kā teica filozofs Laodzi, ja nemainīsi virzienu, tad droši vien nonāksi tur, uz kurieni dodies.»

Mortensens pazīstams ar lomām fantāzijas filmu sērijā «The Lord of the Rings» («Gredzenu pavēlnieks»), krimināltrillerī «A History of Violence» un kinolentē «Eastern Promises».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu