Uzņēmējs Igaunis noliedz savu saistību ar partiju nelikumīgās finansēšanas lietu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Uzņēmējs Ēriks Igaunis noliedz, ka viņam būtu saistība ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sākto kriminālprocesu par iespējamiem partiju finansēšanas pārkāpumiem, kurā aizturēts Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis, uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš un savulaik ar partiju «No sirds Latvijai» (NSL) saistītais Jorens Raitums.

Igaunis informēja, ka patlaban atrodas komandējumā, viņš nav aizturēts un nekādi nav saistīts ar šo kriminālprocesu.

Kā ziņots, Latvijas Televīzija, atsaucoties uz tās rīcībā esošo neoficiālo informāciju, iepriekš vēstīja, ka KNAB sāktajā kriminālprocesā kopā ar Truksni, Krūmiņu un Raitumu aizturēts ir arī viens no SIA «FELIX Holding» dibinātājiem un vadītājiem uzņēmējs Ēriks Igaunis.

«Firmas.lv» informācija liecina, ka Ērikam Igaunim pieder «Holdinga kompānijas Felix» 59,5% kapitāldaļu, bet 40,5% kapitāldaļu pieder viņa brālim - Valērijam Igaunim. Ēriks Igaunis ir arī Rīgas Ekonomikas foruma «World Trends Forum» prezidents, savukārt līdz 2015.gadam viņš pastarpināti bija arī «Rīgas vagonrūpnīcas» akcionārs.

KNAB apkopotā informācija par politisko partiju ziedojumiem liecina, ka Ēriks Igaunis nevienam politiskajam spēkam nav ziedojis.

Jau ziņots, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā un šajā kriminālprocesā kopumā aizturētas četras personas. Kā informēja KNAB, izmeklēšanas interesēs pašlaik plašāka informācija netiks sniegta.

KNAB 4.oktobrī aizturēja Krūmiņu un Truksni. Aizturēšanas saistītas ar iespējamiem partiju finansēšanas pārkāpumiem. KNAB darbinieki otrdien veica kratīšanu Jūrmalas mēra birojā, bet pats mērs tika nogādāts Jūrmalas slimnīcā, kur viņu apsargāja KNAB darbinieki.

Tāpat KNAB, iespējams, aizturējis arī savulaik ar NSL saistīto Jorenu Raitumu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. Raitums savulaik sadarbojies ar NSL un esot bijis atbildīgs par jautājumiem, kas saistīti ar partijas budžetu.

Raitums ir ar aizturēto uzņēmēju Krūmiņu saistīts finansists. «Firmas.lv» dati liecina, ka līdz 2012.gada beigām viņš bija SIA «MC Turaida Property» vienīgas īpašnieks un vienīgais valdes loceklis, bet tad par šīs uzņēmējsabiedrības vienīgo īpašnieci kļuva Krūmiņa meita un aktīvu pārvaldītāja Maija Čerņavska.

2014.gada jūlijā Latvijas Radio vēstīja, ka Krūmiņa meitai Čerņavskai piederošais uzņēmums «MC Turaida Property» Jūrmalā par aizdomīgi lētu cenu izsolē iegādājies nekustamo īpašumu ekskluzīvā vietā, kur Krūmiņi attīsta viesnīcas kompleksu. Turklāt dienā, kad Jūrmalas domnieki lēmuši zemi atsavināt, Krūmiņš pilsētas varas partijai, Zaļo un Zemnieku savienībai (ZZS), ziedojis 15 000 eiro.

Toreiz Jūrmalas mērs Truksnis par Jūrmalas sadarbības partneres nekustamo īpašumu vērtēšanas kompānijas BDO pieticīgo zemes vērtējumu nešaubījās, bet par miljonāra Krūmiņa ziedojuma un domes lēmuma dienas sakritību teicās neko nezinām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu