«Wizz Air» Kišiņevā atver 26.bāzi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ungārijas zemo cenu lidsabiedrība «Wizz Air» Kišiņevā atvērusi 26.bāzi, informēja lidsabiedrībā.

«Wizz Air» šodien paziņoja, ka, sākot no 2017.gada marta, ar vienu lidmašīnu «A320» tiks sākta bāzes darbība Kišiņevas starptautiskajā lidostā un tiks pievienoti divi jauni maršruti uz Eiropu.

«Wizz Air» sāks jaunus lidojumus no Kišiņevas divreiz nedēļā uz Berlīnies Šēnefeldes lidostu un Barselonu. Kopā ar šiem jaunajiem galamērķiem «Wizz Air» reisu tīkls no Moldovas sastāv no septiņiem maršrutiem uz četrām valstīm.

«Wizz Air» sāka veikt lidojumus no Kišiņevas 2013.gada septembrī, pakāpeniski paplašinot zemo cenu reisu tīklu no Moldovas un sniedzot vairāk iespēju pieejamiem gaisa ceļojumiem. Ar vairāk nekā 350 000 biļešu pārdošanā 2017.gadā, kas nozīmē 41% pieaugumu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, Kišiņeva kļūst par «Wizz Air» 26.bāzi un Moldova - par 14.valsti, kur darbojas «Wizz Air» bāze.

Jaunajā bāzē Kišiņevā «Wizz Air» ir investējusi 98 miljonus ASV dolāru, turklāt uzņēmums pieņems darbā 36 Kišiņevā bāzētas personas, kas būs jaunās lidmašīnas apkalpes locekļi. Jaunā bāze sniegs ieguldījumu arī vietējā ekonomikā, atbalstot netiešo darbvietu izveidi lidostu darbības, transporta, viesmīlības un tūrisma nozarē. «Wizz Air» darbība šajā gadā atbalstīs vairāk nekā 100 darbvietu izveidi saistītajās nozarēs visā Moldovā.

«Wizz Air» ir lielākā zemo izmaksu lidsabiedrība Centrāleiropā un Austrumeiropā, kas ekspluatē 69 lidmašīnu «Airbus» A320 un A321 parku un no 25 bāzēm piedāvā lidojumus vairāk nekā 420 maršrutos, savienojot 124 galamērķus 39 valstīs.

«Wizz Air» akcijas tiek kotētas Londonas fondu biržā.

Kā ziņots, «Wizz Air» no Rīgas piedāvā 10 maršrutus uz septiņām valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu