No amata atkāpusies UKIP jaunā līdere Džeimsa

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No amata otrdien atkāpusies eiroskeptiski noskaņotās Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) līdere Diāna Džeimsa, minot personīgus un profesionālus iemeslus.

«Kļuvis skaidrs, ka man nav pietiekama autoritāte, ne arī pilnīgs visu manu Eiropas Parlamenta (EP) deputātu un partijas amatpersonu atbalsts, lai realizētu pārmaiņas, kuras, pēc manām domām, ir nepieciešamas un kurās es balstīju savu kampaņu,» viņa paziņoja mikroblogu vietnē «Twitter».

«Tādēļ personīgu un profesionālu iemeslu dēļ es nevirzīšu vēlēšanu procesu tālāk,» piebilda 56 gadus vecā politiķe, kura par UKIP līderi tika ievēlēta pirms 18 dienām.

Džeimsa norādīja, ka turpinās darbību kā EP deputāte, noliedzot iepriekš izskanējušas baumas, ka viņa pametīs arī EP.

Laikraksts «The Times» vēstīja, ka UKIP līdere jutusies satraukta pēc tam, kad pagājušajā nedēļā tika apspļaudīta dzelzceļa stacijā, un arī nevēlējusies vadīt partiju, nesaņemot garantijas par tās finansējumu.

Mediji iepriekš vēstīja, ka Džeimsa nolēmusi atkāpties no amata sava vīra sliktās veselības dēļ.

Džeimsa partijas vadītāja amatā nomainīja UKIP ilggadējo līderi Naidželu Farāžu, kurš par aiziešanu no politikas paziņoja pēc britu 23.jūnijā referendumā paustā lēmuma izstāties no Eiropas Savienības (ES).

Farāžs jau iepriekš divas reizes paziņojis par atkāpšanos no partijas līdera amata - 2009.gadā saistībā ar partijas iekšējām nesaskaņām un 2015.gadā, kad viņš netika ievēlēts Lielbritānijas parlamentā. Tomēr abos gadījumos viņš domas mainīja un UKIP līdera amatā tomēr palika.

Pēc Džeimsas paziņojuma par atkāpšanos atjaunojušās spekulācijas par Farāža atkārtotu atgriešanos partijas vadītāja amatā, lai arī viņš noliedzis šādas ambīcijas.

«Pat ne par desmit miljoniem dolāru,» viņš pavēstīja ziņu aģentūrai «Press Association».

Pērnā gada martā notikušajās Lielbritānijas parlamenta vēlēšanās UKIP saņēma trešo lielāko balsu skaitu - 13%, bet tikai vienu vietu parlamentā, ņemot vērā valstī esošo mažoritāro vēlēšanu sistēmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu