Seriāls «Karaliskie grēki» atklāj karaļnama pikantērijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Anarhija pasaulē varenākajā monarhijā! Seriālā Karaliskie grēki (The Royals) ir viss, kā televīzijas skatītājiem pietrūka kopš Intrigantes laikiem, – skandāli, intrigas un grezna izsmalcinātība. Un vecais brīdinājums ir vietā – esiet uzmanīgi, seriāls izraisa atkarību! Skatieties, kāda dzīve karaļnamā, kur Anglijas karalienes lomā iejūtas apburošā Elizabete Hērlija!

Karaļnama dzīve sašķobījusies

Seriāla Karaliskie grēki (The Royals) centrā ir izdomāta karaliskā ģimene mūsdienu Londonā. Kā jau katrai ģimenei, arī viņiem ir savi postošie noslēpumi un tumšie brīži, nesaskaņas starp vecākiem un nepakļāvīgajiem tīņiem. Tikai viņi no parastas ģimenes atšķiras ne vien ar to, ka var dzīvot pārpilnībā un baudīt neierobežotu varu, bet arī ar to, ka katram viņu solim seko miljoniem vērtējošu acu un viedoklis par viņiem ir ikvienam. Abas jaunākās karaliskās ģimenes atvases – izlutinātie dvīņi princis Liems un princese Eleonora – var atļauties trakulīgu dzīvesveidu tikai tāpēc, ka viss troņmantnieka atbildības smagums ticis viņu vecākajam brālim Robertam. Bet tad pienāk vēsts, ka Roberts ir nogalināts. Ģimenē sākas jukas, Liemam jāpierod pie sava jaunā – nākamā karaļa – statusa. Karaliene Helēna spiesta krietni nopūlēties, lai saglabātu ģimenes tēlu nevainojamu. Vai tas maz iespējams mūsdienu pasaulē, kur sociālie mediji ir visur un privātā telpa sarukusi pavisam niecīga, bet bērni ik uz soļa rīkojas tā, lai sagādātu galvassāpes pils publiskā tēla veidotājiem? Kā uzturēt savas ģimenes vērtību sabiedrības acīs, ja šaubīties par monarhijas nākotni sācis... pats karalis?

Ļaujieties fantāzijai!

Seriāla zvaigzne Elizabete Hērlija (Elizabeth Hurley) uzsver, ka cilvēki ir kā apsēsti ar karaliskajām ģimenēm un jo īpaši – ar britu karalisko ģimeni. Tā šobrīd neapšaubāmi ir slavenākā ģimene pasaulē, viņu attēli ir uz visu žurnālu vākiem, sabiedrība kāri tver katru ziņu par viņiem. Bet mēs varam tikai iedomāties, kas viņu dzīvē notiek tad, kad citi neredz. Seriāls Karaliskie grēki sniedz šo iespēju, ļaujot ar vērienu pafantazēt, kas notiek vareno privātajās dzīvēs. Hērlija saka: «Man šķiet, ka tas ir tiešām fascinējoši, lielisks pamats stāstam. Kā leģendārais seriāls Dinastija, tikai par īstu dinastiju.»

Seriāla autori tomēr arvien atgādina, ka šī Anglijas karaliskā ģimene ir absolūts izdomājums. Viņi nekādā gadījumā nekritizē monarhiju, nedz arī izsmej to. Arī Elizabete Hērlija uzsver, ka nav nekādas līdzības starp viņas personāžu un īsto Anglijas karalieni Viņas majestāti Elizabeti II. Seriāla realitāte drīzāk varētu būt alternatīva vēsture – kā būtu, ja princese Diāna nebūtu mirusi un būtu kļuvusi par karalieni.

Skaistākās Anglijas vietas

Seriāla autori izmanto ne tikai publikas vājību – interesi par skandāliem slaveno un vareno dzīvē –, bet arī to, ka šobrīd modē ir viss angliskais. Skatītājiem ir sniegta iespēja redzēt skaistākās Anglijas vietas, par karalisko rezidenci seriālā kalpo īsta arhitektūras pērle – krāšņā Blenemas pils, kur reiz dzimis Lielbritānijas premjerministrs Vinstons Čērčils (Winston Churchill). Seriālā it visur sastopamas norādes uz Viljama Šekspīra klasisko lugu Hamlets. Ne tikai katras sērijas nosaukums ir citāts no lugas, bet seriāls pats ir rakstnieces Mišelas Rejas (Michelle Ray) romāna Iemīloties Hamletā brīva ekranizācija. Romāna notikumu centrā ir nevis Hamlets, bet viņa mīļotā – Ofēlija, prinča uzticamā padomnieka meita, un arī seriālā prinča Liema draudzene ir Ofēlija, uzticamā pils apsardzes priekšnieka meita.

Stilīgi aktieri

Galvenajās lomās seriālā ir plejāde stilīgu jauno aktieru – Viljams Mozlijs (William Moseley), Aleksandra Pārka (Alexandra Park), Toms Ostins (Tom Austen), Merita Patersone (Merritt Patterson), bet īstā Karalisko grēku zvaigzne ir Elizabete Hērlija, kuras 51 gada vecums nekādi nešķiet savienojams ar viņas žilbinošo izskatu un to, ka viņa joprojām tiek iekļauta pasaules seksīgāko slavenību topos. Karalienes Helēnas lomā viņa ir izcila! Seriāla autors Marks Švāns (Mark Schwahn) apgalvo, ka viņš katru dienu Hērlijai sakot, ka karaliene Helēna bija loma, kas bija jānospēlē tieši viņai. Pati aktrise smejas, ka tagad viņai nākot klāt cilvēki un sakot, ka vēlētos, lai viņa tiešām būtu Anglijas karaliene, kaut seriālā viņas personāžs nemaz nav tik viennozīmīgi pozitīvs. Karaliene Helēna dara ļaunas lietas, ir manipulējoša un ar tieksmi visu kontrolēt. Par savu personāžu Elizabete Hērlija saka: «Karalienei ir daudz varas, un domāju, ka viņa zina, kā to izmantot.» Ne mazāk iespaidīga seriālā ir karalienes mātes ierašanās – viņu 83 gadu vecumā atveido leģendārā kulta seriāla Dinastija aktrise Lēdija Džoana Kolinsa (Dame Joan Collins), vēl vairāk uzsverot līdzību starp abiem seriāliem.

Karaliskie grēki no 19. oktobra no pirmdienas līdz ceturtdienai plkst. 22.00 Kanālā 2!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu