Duets «AlunaGeorge» laiž klajā jaunu plati

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Pēc ļoti veiksmīgā debijas albuma «Body Music» savulaik aptaujas «BBC Sound of 2013» saraksta 2. numurs - popmūzikas duets «AlunaGeorge» septembra vidū laidis klajā savu otro albumu «I Remember», kas pirmajā nedēļā pārdots vien 1419 vienību un ierindojies Lielbritānijas albumu topa 71. vietā.

Tiesa, mūzikas kritiķu atsauksmes ir gana labas, acīmredzot duetam nav izdevies sacerēt spēcīgi komerciālu singlu, lai gūtu lielākus panākumus.

Arī albuma pirmajam singlam «I'm in Control» izdevās pakāpties tikai līdz Top40 saraksta 39. vietai.

Albumā kā viesmākslinieki piedalās jamaikiešu reperis Popkāns (Popcaan), kā arī Zhu, Leikeli47, Dreezy, Flume un Pell.

Līdzīgi kā debijas platē, producenta Džordža Reida (George Reid) un dziedātājas Alunas Frensisas (Aluna Francis) duets atskatās galvenokārt uz 90. gadiem, smeļoties iedvesmu triphopa, hiphopa un R&B mūzikā, pārlejot šos ingredientus ar mūsdienīgu garnējumu.

Abi sarakstījušies pirms sešiem gadiem «Myspace» vietnē, satikušies (Reids uzmiksēja Alunas pirmās grupas «My Toys Like Me» dziesmu «Sweetheart») un uzreiz atraduši kopīgu valodu. Reids bija uzaudzis ar triphopa klasiku - «Portishead» un «Massive Attack», kā arī uzsūcis aktuālās elektroniskās mūzikas vēsmas, savukārt Aluna ar urbāno mūziku (tajā skaitā «Destiny's Child» un Meraiju Keriju).

2014. gadā «Alunageorge» sniedza vienu labākajiem koncertiem festivālā «Positivus».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu