Benedikts Kamberbačs atbild uz kritiku par politiskām runām pēc teātra izrādes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

Britu aktieris Benedikts Kamberbačs atbildējis uz kritiku par to, ka savās izrādēs uzstājas ar runām, kurās Lielbritānijas valdību nopeļ par nepietiekamu rīcību bēgļu krīzes risināšanā.

Pagājušogad Kamberbačs pēc izrādes «Hamlet» («Hamlets») skatītājiem sūkstījās par «lēno atbildi» uz Sīrijas bēgļu krīzi.

Tagad intervijā žurnālam «GQ» Kamberbačs sacījis, ka viņam esot «ļoti stingrs viedoklis» par «svarīgām lietām», taču veiksmīgajam aktierim lielākoties nākas pievaldīt mēli, lai neizskatītos pēc liekuļa.

«Viens no argumentiem - kad tad tu izmitināsi bēgļus savā mājā vai dzīvoklī? Ziniet, man ir māja, bet tā ir tukša, neizremontēta, tajā nav elektrības vai ūdens, nedomāju, ka tas būtu labs variants. Savukārt manā dzīvoklī ir mazulis, un mums nav brīvu istabu,» stāsta 40 gadus vecais Kamberbačs. «Es neteicu, ka jāatver visiem durvis, jāatdod savs darbs un sieva. Tas ir stereotips, ko kultivē nacionālisti.»

Kamberbačam ir vienu gadu vecs dēls ar teātra režisori Sofiju Hanteri. Medijos izskanējušas ziņas, ka aktieris nopircis Viktorijas laikmeta māju Londonas ziemeļos.

Kamberbačs sacīja, ka teikt runas uz teātra skatuves viņu pamudinājusi fotogrāfija ar pērn Turcijas piekrastes ūdeņos noslīkušo trīsgadīgo zēnu Alanu Kurdi. Zēns, viņa piecus gadus vecais brālis un māte noslīka, cenšoties no Turcijas nokļūt Grieķijā.

«Runa nav par privilēģijām. Tā ir par bērnu, kurš pludmalē nomira, jo centās aizbēgt no kara,» uzsvēra Kamberbačs. «Man ir ļoti stingrs viedoklis, un es gribu runāt par svarīgām lietām, bet man no tā jāatturas. Jo ir tik viegli pateikt, ka esmu liekulis, aktieris, kuram maksā kaudzi naudas. Kas gan es tāds esmu, lai mācītu citus dzīvot?»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu