Nacionālais teātris starptautiskā teātra festivālā «Baltijskij dom» demonstrēs izrādi «Antigone»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien Sanktpēterburgā notiekošā XXVI starptautiskā teātra festivāla «Baltijskij dom» programmā būs skatāma Latvijas Nacionālā teātra izrāde «Antigone».

«Baltijskij dom» ir viens no prestižākajiem Eiropas teātra forumiem, kas Sanktpēterburgā ilgs līdz 9.oktobrim.

Šogad festivāla «Baltijskij dom» programmu veido teātri no Krievijas, Itālijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Festivālā skatāmi iestudējumi, kurus veidojuši tādi ievērojami režisori kā Elmo Nīganens, Pipo Delbone, Andrijs Žoldaks, Jurijs Butusovs, Eimunts Ņekrošus.

Īpašais festivāla viesis šogad ir režisors Andrejs Končalovskis, kurš piedāvā Antona Čehova darbu triloģiju, kurā būs izrādes «Tēvocis Vaņa», «Trīs māsas» un «Ķiršu dārzs».

Latvijas Nacionālais teātris uzaicināts piedalīties festivālā ar Žana Anuija «Antigoni» Elmāra Seņkova režijā. Teātris jau viesojies šajā festivālā ar izrādi «Kerija. Retrospekcija» Gaļinas Poliščukas režijā un izrādi «Idiots» Vladislava Nastavševa režijā.

Anuija «Antigone» Nacionālā teātra repertuārā ir kopš 2015.gada aprīļa un ir viena no skatītāju pieprasītākajām un teātra kritiķu visaugstāk vērtētajām izrādēm. To 2014./2015. gada «Spēlmaņu nakts» žūrija bija nominējusi septiņās kategorijās, un izrāde ieguva «Spēlmaņu nakts 2015» «Grand Prix».

Lomas šajā izrādē atveido Maija Doveika, Marija Bērziņa, Gundars Grasbergs, Artis Drozdovs, Sanita Pušpure un Uldis Siliņš. Iestudējuma scenogrāfe ir Evija Pintāne, kostīmu māksliniece - Marija Rozīte, muzikālais noformējums - Edgars Makens, gaismu mākslinieks - Oskars Pauliņš.

Festivāls «Baltijskij dom» notiek kopš 1991.gada. Festivāla pastāvēšanas laikā tajā ir piedalījušies vairāk nekā 100 teātri no 30 valstīm. Prioritāri tiek aicināti teātri no Baltijas. Vienlaikus festivāls ir arī Starptautiskās Teātra kritiķu asociācijas bāze.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu