Latviju izstādē «Astana Expo 2017» pārstāvēs vismaz 12 uzņēmumi; dalībai savākti € 400 000

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latviju starptautiskajā izstādē «Astana Expo 2017» Kazahstānā pārstāvēs vismaz 12 uzņēmumi, turklāt patlaban Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) kā izstādi pārstāvošā institūcija Latvijā ir savākusi dalībai nepieciešamo minimālo summu - 400 000 eiro.

Šodien LTRK valdes priekšsēdētājs un «Astana Expo 2017» izstādes komisārs Latvijā Jānis Endziņš žurnālistus informēja, ka joprojām notiek gatavošanās izstādei - tiek uzrunāti potenciālie dalībnieki, savukārt septembrī tiks vērtēts arhitektu redzējums par Latvijas stendu izstādē.

«Precīzs dalībnieku skaits būs zināms līdz šā gada beigām, bet minimālais dalībnieku skaits būs 12. Tā kā izstāde norisināsies 12 nedēļas, domājam, kā katru nedēļu piepildīt ar interesantu saturu. Plānojam katru nedēļu veltīt konkrētiem uzņēmumiem un viņu interesēm,» teica Endziņš.

Vaicāts par nepieciešamo finansējumu Latvijas dalībai izstādē, Endziņš norādīja, ka optimālā summa, lai piedalītos ar pamanāmu un kvalitatīvu programmu, ir 1,5 miljoni eiro, taču patlaban ir savākta nepieciešamā minimālā summa - 400 000 eiro.

«Ar šo summu pietiek, lai izpildītu minimālo programmu un vispār varētu piedalīties izstādē. Līdz gada beigām runāsim ar potenciālajiem izstādes dalībniekiem un, cerams, sasniegsim vēlamo summu - 1,5 miljonus eiro, lai varētu sevi parādīt labāk, ar kvalitatīvāku kultūras programmu,» teica LTRK vadītājs.

Tā kā valsts nefinansē Latvijas dalību izstādē «Astana Expo 2017», Latvijas finansējums dalībai izstādē tiks piesaistīts no dalībniekiem. «Patlaban projekta gaitu finansē LTRK, bet visa pasākuma finansējums būs atkarīgs no dalībniekiem. Katrā ziņā ir skaidrs, ka Latvija izstādē piedalīsies, bet ceru, ka varēsim sevi pasniegt skaisti. Un tas ir svarīgi, jo mums līdzās atradīsies Zviedrijas un Šveices stendi, ar kuru finansiālajām iespējām nevaram konkurēt. Tāpēc ir jāpiedāvā interesants risinājums,» sacīja Endziņš.

Kā ziņots, šodien Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerai (LTRK) parakstot līgumu ar Kazahstānas «Astana Expo 2017» rīkotājiem, Latvija apliecina dalību izstādē. Līgumu parakstīja «Astana Expo 2017» komisārs Rapils Zašibajevs no Kazahstānas un LTRK valdes priekšsēdētājs Endziņš, kurš ar valdības piekrišanu kļuvis par izstādes komisāru Latvijā.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) šodien žurnālistiem uzsvēra, ka līguma parakstīšana ir praktisks apliecinājums tam, ka Latvija piedalīsies izstādē «Astana Expo 2017». Ministrs norādīja, ka Latvijas dalība izstādē ir svarīga, jo tās gaitā tiks sekmēta ekonomiskā sadarbība starp Latviju un Kazahstānu. Viņš piebilda, ka abas valstis jau tagad sekmīgi sadarbojas transporta jomā, bet nākotnē šīs attiecības ir jāstiprina.

Jau sākts darbs pie stenda izveides, veikti aprēķini, cik līdzekļu būs nepieciešams, lai Latvija veiksmīgi startētu pasākumā, izstrādāta koncepcija un visaptveroša programma. Ņemot vērā to, ka valsts finansiāli dalībai «Astana Expo 2017» atbalstu nesniedz, būtiski piesaistīt uzņēmumus, kuri ieinteresēti piedalīties pasākumā, kā arī veikt finansiālo ieguldījumu. Iepriekš LTRK valdes priekšsēdētājs lēsa, ka Latvijas dalība izstādē varētu izmaksāt vismaz 1,4 miljonus eiro.

Latvijas stenda konceptuālais nosaukums ir «Tikšanās vieta Latvija - enerģija ir mūsu dabā». Ar šo nosaukumu tiek uzsvērtas Latvijas ģeogrāfiskā novietojuma priekšrocības un iespējas radīt pievienoto vērtību, ko sniedz Latvijas uzņēmumi un augsta līmeņa eksperti dažādās nozarēs.

Izstāde no 2017.gada 10.jūnija līdz 10.septembrim norisināsies Astanā, Kazahstānā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu