Pāvests Francisks ieradies valstī, kur dzīvo 570 katoļi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Romas pāvests Francisks svētdien ieradies diktatora Ilhama Alijeva vadītājā Azerbaidžānā, kur noslēgsies viņa triju dienu vizīte Kaukāza reģionā. Oficiāli sekulārajā Azerbaidžānā vairākums iedzīvotāju ir musulmaņi. Pēc Vatikāna informācijas, valstī ir pavisam neliela katoļu kopiena - 570 cilvēki jeb 0,01% no iedzīvotāju kopskaita, kas apvienoti vienā draudzē ar septiņiem garīdzniekiem.

Lidostā katoļu baznīcas galvu sagaidīja valdības pārstāvji. Francisks noturēs Misi Baku centrā un vadīs lūgšanu «Angelus».

Vēlāk pāvests tiksies ar Azerbaidžānas diktatoru Ilhamu Alijevu. Viņa vizītes darba kārtībā paredzētas arī sarunas ar Azerbaidžānas musulmaņu, jūdaistu un pareizticīgo garīgajiem vadītājiem.

Šā Franciska brauciena mērķis ir nest miera, līdzcietības un reliģiskas tolerances vēstījumu Kaukāza reģionam, kas atrodas krustcelēs starp Eiropu, Krieviju un Tuvajiem Austrumiem. Jūnijā pāvests jau apmeklēja Armēniju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu