Ekvadoras valdošā partija izvirza prezidenta amata kandidātu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ekvadoras valdošā partija - sociālistiskā Alianse «Lepnā un suverēnā tēvzeme» (PAIS alianse) - sestdien izvirzīja kandidātu nākamā gada valsts prezidenta vēlēšanām.

Partijas kongresā par prezidenta amata kandidātu tika izvirzīts 63 gadus vecais Lenins Moreno, kurš ir viens no valsts populārākajiem politiķiem un kura reitingi sabiedriskās domas aptaujās liecina, ka viņam ir labas izredzes uzvarēt 19.februārī paredzētajās prezidenta vēlēšanās.

Moreno pārvietojas ratiņkrēslā, jo 1998.gadā lielveikala autostāvvietā aplaupīšanas laikā tika sašauts mugurā un ir paralizēts. Kopš 2013.gada Moreno ir ANO ģenerālsekretāra īpašais sūtnis invalīdu tiesību jautājumos, bet no 2007. līdz 2013.gadam viņš bija Ekvadoras viceprezidents.

Par Moreno izvirzīšanu prezidenta amatam «PAIS alianses» kongresā paziņoja pašreizējais valsts prezidents un partijas līderis Rafaels Korrea, kurš sacīja: «Pilsoņu revolūcijai ir jāturpinās. Un mēs ticam, ka tā turpināsies un politiskā procesa nākamo soli vadīs labākais ekvadorietis, neticams cilvēks vārdā Lenins Moreno-Garsess.»

53 gadus vecais Korrea, kurš ir prezidents kopš 2007.gada, nākamgad nekandidēs uz jaunu amata termiņu, jo Ekvadoras Kongresa pagājušajā gadā pieņemtais lēmums atcelt prezidenta amata termiņu skaita ierobežojumus vienam cilvēkam uz viņu neattiecas.

Ekvadora ir naftas eksportētāja, un sarukušo naftas cenu dēļ valsts ekonomikas stāvoklis ir pasliktinājies, tāpēc jaunajam prezidentam būs jāveic nepopulāri taupības pasākumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu