Bauskā dažās stundās nolijis vairāk nekā visā septembrī

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Svētdienas rītā Latvijā ir apmācies, valsts lielākajā daļā arī lietains laiks, liecina meteoroloģiskā informācija. Pēdējo stundu laikā nokrišņu daudzums Bauskā sasniedzis aptuveni 20 milimetru, kas ir par trešdaļu vairāk nekā septembra kopējais nokrišņu daudzums šajā vietā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Spēcīgi līst daudzviet Latvijā, stiprākais lietus tuvākajās stundās gaidāms valsts austrumu pusē, īpaši Vidzemē. Nokrišņu daudzums vietām var pārsniegt 20 milimetru.

Valsts lielākajā daļā līst, visvairāk - Zemgalē

Svētdienas rītā Latvijā ir apmācies, valsts lielākajā daļā arī lietains laiks, liecina meteoroloģiskā informācija.

Spēcīgāk līst Zemgalē, intensīvais lietus pārvietojas uz Vidzemi un Latgales ziemeļu daļu.

Galvenokārt pūš lēns austrumu vējš, gaisa temperatūra ir +8..+11 grādu. Vietām dūmaka.

Rīgā lietains rīts, pūš lēns austrumu vējš, gaisa temperatūra +10..+11 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijā bija +15..+18 grādu.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija Spānijā - +32 grādi

1.oktobra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +32 grādi Spānijas dienvidos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -7 grādi augstākajos kalnos Norvēģijas dienvidos.

Jau ziņots, ka pagājušais mēnesis bija viens no sausākajiem septembriem Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē, nokrišņu daudzums valstī vidēji bija mazāks kā trešdaļa no normas.

Jaunās nedēļas pirmajā pusē sinoptiķi prognozē maz nokrišņu. Ieplūstot aukstam gaisam, vietām iespējami sniega graudi un pārslas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu