Nīderlande pieprasa Krievijai paskaidrojumus par Malaizijas lidmašīnas notriekšanas izmeklēšanas kritiku

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EDUARDO MUNOZ / REUTERS

Nīderlandes Ārlietu ministrija izsaukusi Krievijas vēstnieku, lai pieprasītu paskaidrojumus par Maskavas izteikto kritiku, kas tika vērsta pret izmeklētājiem, kuriem bija uzticēts noskaidrot, kas atbildīgs par Malaizijas lidmašīnas notriekšanu virs Ukrainas 2014.gadā.

Kā ziņots, savā ilgi gaidītajā ziņojumā, kas tika publiskots trešdien, izmeklētāji konstatējuši, ka Malaizijas pasažieru lidmašīna virs Austrumukrainas tika notriekta ar raķeti «Buk», kas Ukrainā tika ievesta no Krievijas un palaista no Maskavas atbalstīto teroristu bandu kontrolētās teritorijas.

Pēc pastrādātā nozieguma, kas prasīja 298 cilvēku dzīvības, raķešu palaidējs tika atkal aiztransportēts atpakaļ uz Krieviju,

atzinusi Nīderlandes vadītā Apvienotā izmeklēšanas grupa (JIT).

Krievija, kas visu laiku atbildību par šo noziegumu centusies uzvelt Ukrainai, nekavējoties izmeklētāju secinājumus nosauca par «tendencioziem» un «politiski motivētiem».

«Nepamatota izmeklētāju kritika ir nepieņemama,» piektdien norādīja Nīderlandes ārlietu ministrs Berts Kūnderss, piebilstot, ka JIT savu darbu veikusi objektīvi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu