«Triom» vadība šodien ierodas PVD saistībā ar konfiscēto saldumu iznīcināšanas procedūru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PVD

Uzņēmuma SIA «Triom» vadība šodien ieradīsies Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD), lai lemtu par Jelgavas noliktavā konfiscētās produkcijas likvidēšanu, teica uzņēmuma finanšu direktors Ruslans Andropovs.

Viņš arī norādīja, ka uzņēmumā apšaubot PVD izplatīto informāciju par izņemtās produkcijas apjomu - desmit tonnām pārmarķētu saldumu.

«Tur vēl ir liels ķīselis, tomēr skaidrs, ka izņemtais apjoms noteikti nav tik liels, tur vēl ir ļoti daudz neskaidrību. Mēs iepērkam un piegādājam preci ne tikai veikaliem, bet arī tirdzniecības bāzēm, sortiments ir ļoti liels, «pa ceļam» var gadīties visādi, tur vēl daudz kas jānoskaidro, kurš ir vainīgs,» sacīja uzņēmuma pārstāvis.

Viņš arī apliecināja, ka uzņēmuma darbības profils ir dažādu pārtikas produktu - konfekšu, vafeļu, cepumu, marmelādes, kā arī dārzeņu konservu, eļļas, bezalkoholisku dzērienu, sulu - loģistika. 85% no uzņēmuma iepirktās produkcijas tālāk tiek realizēti Latvijas tirgū, 10% - Igaunijā, 3% - Lietuvā, bet 2% - Vācijā. No Latvijā ražotās produkcijas uzņēmums izplata tikai «Iļģuciema kvasu».

Kā ziņots, PVD «Triom» noliktavā Jelgavā atklājis vērienīgu vecu pārtikas preču pārmarķēšanu, konstatējot gandrīz desmit tonnas dažādu saldumu - konfektes, šokolādi, cepumus -, kam beidzies derīguma termiņš. Konfiscēti izstrādājumi ar Vācijā un Polijā ražotiem zīmoliem «Riegelein», «Scho-K-Kola», «Vita», «Disney».

Uzņēmums preces piegādājis plašam tirgotāju lokam, tostarp lielākajiem Latvijas tirdzniecības tīkliem - lielveikaliem «Maxima» un «Rimi», «Mego», «Elvi».

Jelgavas noliktavā notikusi arī pārtikas preču pārfasēšana - preces, kuru derīguma termiņš jau beidzies, no oriģinālā iepakojuma pārbērtas lielāka izmēra kastēs, pārmarķētas ar jaunu derīguma termiņu un partijas numuru, kā arī ar pievienotiem jauniem pavaddokumentiem.

Pārkāpums atklāts sadarbībā ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbiniekiem. Pārmarķētās preces no noliktavas izņemtas, sākta administratīvā lietvedība.

Kā liecina «Firmas.lv» dati, «Triom» pērn strādājis ar 1,25 miljonu eiro apgrozījumu salīdzinājumā ar 1,26 miljoniem iepriekšējā gadā, savukārt uzņēmuma peļņa bijusi 5788 eiro salīdzinājumā ar 5477 eiro peļņu 2014.gadā.

Uzņēmums reģistrēts Jelgavā 1993.gadā, tā pamatkapitāls ir 72 420 eiro, nodarbināto skaits pērn - deviņi darbinieki.

«Triom» īpašnieki ar 33,33% kapitāldaļu katram ir Sergejs Zakrevskis, Vasilijs Zaverjuha un Vladimirs Potaņins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu