Vilciena katastrofā Ņūdžersijā viens bojāgājušais, 114 ievainoti

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Ņūdžersijas štata Hobokenas pilsētā ceturtdien sastrēgumstundas laikā no sliedēm noskrēja pasažieru vilciens, kas ietriecās stacijā, un katastrofā gājis bojā viens cilvēks, bet 114 guvuši ievainojumus, paziņoja Ņūdžersijas gubernators Kriss Kristi.

Vietējie mediji bija ziņojuši, ka katastrofā gājuši bojā vismaz trīs cilvēki un ievainoti vairāk nekā 100, tomēr ir apstiprināta tikai vienas sievietes nāve.

No Ņujorkas štata Springvelijas pilsētas izbraukušais vilciens «ar lielu ātrumu» ieradās Hobokenas stacijā un izbrauca caur barjerām, ietriecoties stacijas ēkas iekšējā sienā, sacīja Kristi.

Sociālajos medijos izplatītajos attēlos bija redzami nopietni bojājumi, kas nodarīti stacijas segtajam peronam, kura jumts ir daļēji iebrucis.

Katastrofā gāja bojā 34 gadus veca Hobokenas iedzīvotāja, kura stāvēja uz perona. Upuri nogalināja atlūzas.

55 no ievainotajiem saņēma medicīnisko palīdzību notikuma vietā, vēl 22 tika aizvesti uz slimnīcām un 37 turp devās pašu spēkiem.

Vilciena mašīnists pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas vietējā slimnīcā ir izrakstīts no tās un sadarbojas ar katastrofas izmeklētājiem, sacīja štata gubernators.

«Mums nav nekādu pazīmju, ka tas būtu kaut kas cits, nevis traģiska avārija. Vai bija sistēmas kļūme? Vai cilvēka kļūdīšanās? Vai bija medicīniska ārkārtas situācija saistībā ar mašīnistu? Mēs nezinām,» teica Kristi.

Izmeklētāju piekļuvi vilciena vagoniem aizkavēja strukturāli bojājumi un iespējama azbesta klātbūtne. Viņi cerēja atrast brauciena datu ierakstus, kuros būtu informācija par ātrumu un bremzēšanu.

Vilcienā katastrofas brīdī bija apmēram 250 pasažieru.

Hobokena ir nozīmīgs transporta mezgls, kas atrodas otrpus Hudzonas upei iepretī Ņujorkai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu