Liepājas teātrī pēdējo reizi tiks spēlēta melodrāma «Žanna»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ziedonis Safronovs

Sestdien, 1.oktobrī, Liepājas teātrī pēdējo reizi tiks spēlēta melodrāma «Žanna», kuru 2014.gada rudenī iestudēja režisors Dž.Dž.Džilindžers. 4.oktobrī iestudējumu būs iespējams noskatīties arī Slampē, pēc tam izrāde tiks noņemta no repertuāra.

Izrādes centrā ir materiāli nodrošināta un ietekmīga sieviete Žanna (Inese Kučinska) un viņas mīļotais - daudzus gadus par viņus jaunākais Andrejs (Mārtiņš Kalita). Viņas dzīve šķiet nevainojama līdz mirklim, kad Andrejs paziņo, ka pamet Žannu jaunas meitenes Katjas (Ilze Jura) dēļ, kura gaida viņa bērnu. Šajā brīdī mainās visa dzīve un mainās arī Žanna, atklājot, uz ko ir spējīga sieviete, kad viņai tiek salauzta sirds.

Vairākos monologos (atklājoties citiem varoņiem, savam mirušajam tēvam vai sarunājoties pašai ar sevi) pamazām tiek atklāta Žannas līdzšinējās dzīves skumjā pieredze, sniedzot izskaidrojumu viņas rīcībai pēc Andreja aiziešanas.

Lugas darbība notiek 20.gadsimta 90.gados kādā Krievijas pilsētā, taču tās norises vietai īsti nav nozīmes, svarīgākās ir jūtas, uz ko likts akcents arī šajā iestudējumā. Būtisks ir arī abu sieviešu atšķirīgais materiālais stāvoklis, kurš spēj ietekmēt dzīves kvalitāti, bet negarantē laimi.

Pārējās lomās aktieri Leons Leščinskis, Everita Pjata, Samira Adgezalova, Kaspars Kārkliņš, Kaspars Gods, Anda Albuže, Rolands Beķeris, Armands Kaušelis.

Izrādi veidojusi arī scenogrāfe un kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Inga Krasovska, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis un video mākslinieks Andris Vētra.

Izrādi nav ieteicams skatīties bērniem līdz 12 gadu vecumam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu