Klāt 26. LBL sezona!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ar trim spēlēm Saldū, Ogrē un Ventspilī šodien tiks atklāta 26. «Olybet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezona, kurā piedalīsies desmit komandas.

«Prieks par to, ka LBL izdevies piesaistīt atbalstītājus gan «Olybet», gan «Lattelekom», ar kuriem esam panākuši vienošanos uz nākamajiem trīs gadiem,» LBL līgas prezentācijas preses konferencē sacīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

Trešdienās un sestdienās LBL čempionātā spēles tiks translētas «Lattelekom» kanālā «Best4Sport».

Šajā sezonā organizatori sola īpašu uzmanību veltīt sarunātām spēlēm. «Esam sākuši vienu no lielākajiem projektiem Eiropā ar mērķi cīnīties pret spēļu sarunāšanu. Sākot ar šīs sezonas pirmo spēli, tiks pārbaudīta katra augstākās divīzijas spēle,» pastāstīja sacensību direktore Lāsma Zandere.

Par spēku samēriem pagaidām grūti spriest. Visas spēcīgākās komandas piedzīvojušas ievērojamas pārmaiņas sastāvā. Iepriekšējās sezonas čempionvienību «Valmiera»/ORDO atstājuši vairāki tās līderi un galvenais treneris Roberts Štelmahers. Tiesa, iesildīšanos gaidāmajai sezonai Valmieras basketbolisti Uvja Helmaņa vadībā sāka ar uzvaru «Triobet» Baltijas līgas (BBL) kausa izcīņā Vidzemes olimpiskajā centrā.

Favorītu vidū arī šajā sezonā būs «VEF Rīga» un BK «Ventspils», kas iepriekšējā sezonā ieņēma vien trešo vietu, kas Kurzemes klubam uzskatāms par lielu neveiksmi.

«VEF Rīga» un «Valka/Valga» vienības arī šajā sezonā ar katru komandu aizvadīs pa divām spēlēm (18 kopā), kamēr «Valmiera»/ORDO, BK «Ventspils», «Liepāja/Triobet», «Jūrmala/Fēnikss», BK «Jēkabpils», «Barons», «Ogre/Kumho Tyre» un «Latvijas Universitāte» aizvadīs četru apļu (katrai pa 32 spēlēm) turnīru.

Vietu kārtību tabulā noteiks izcīnīto uzvaru procents. Sešas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram, kas sāksies aprīļa beigās.

Trešdien «Ventspils» savā laukumā plkst. 19.00 uzņems BK «Jēkabpils», «VEF Rīga» Saldū plkst. 19.30 spēkiem mērosies ar «Liepāja/ Triobet» un «Ogre/Kumho Tyre» savu skatītāju klātbūtnē plkst. 19.30 spēlēs ar «Valmiera»/ORDO.

Latvijas Basketbola līgas čempionātā valsts labākās vīriešu basketbola komandas piedalās kopš 1992. gada. Aizvadītajās 25 sezonās deviņas reizes čempionu titulu izcīnīja BK «Ventspils» (2000.-2007., 2009., 2014.), astoņas reizes – «Brocēni» (1992-1999), četras – «VEF Rīga» (2011.-2013., 2015.), divas – «Barons» (2008., 2010.), pa vienai – «ASK Rīga» (2007) un «Valmiera»/ORDO (2016).

Kopš 2001. gada LBL čempionātu rīko Latvijas Basketbola savienība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu