Eiropas hokeja izlases uzbrucējs Tatars: Aizvērām mutes visiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pārsteidzošā Eiropas hokeja izlase, kas svētdien sasniedza Pasaules kausa finālu, apklusinājusi visus skeptiķus, kuri komandu uzskatīja par vienu no pastarītēm, pārliecināts eiropiešu uzbrucējs Tomāšs Tatars.

Eiropas izlase, kas ir veidota no astoņu valstu hokejistiem, pusfināla cīņā ar 3:2 uzvarēja Zviedriju.

Uzvaras vārtus pagarinājumā guva slovāks Tatars, kuram tas bija otrais precīzais metiens mačā. Tiesa, pagarinājumā gūtie vārti tika ieskaitīti tikai pēc videoatkārtojuma noskatīšanās, jo bija jāpārliecinās, vai Tatars ripu vārtos nav ievirzījis ar slidu.

«Bijām jau gatavi turpināt spēli, jo bija domstarpības par vārtu guvumu. Vārti tika ieskaitīti un mačs neturpinājās, veiksme stāvēja mūsu pusē,» slovāku portāls «Cas.sk» citē Tataru.

Iepriekšējos trīs Pasaules kausa mačos Tatars palika bez rezultativitātes punktiem, turklāt nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -2, taču Eiropas izlases galvenais treneris Ralfs Krīgers viņam uzticējās.

«Spēlē pret Zviedriju izdevās visu pagriezt uz otru pusi. Dažreiz pareizajā brīdī pareizajā vietā ir kāds spēlētājs, no kura to negaida. Esmu priecīgs, ka šoreiz tas biju es, kurš palīdzēja komandai sasniegt finālu,» teica Tatars.

Pēc izcīnītās uzvaras pusfinālā uzbrucējs pat īsti vārdos nespēja izteikt to sajūsmu.

«Visa komanda ticējām un cīnījāmies viens par otru. Noskaņojums uz soliņa ir patiešām labs. Iekļuvām finālā un aizvērām mutes visiem tiem neticīgajiem, kuri teica, ka mēs esam atkritēji,» uzsvēra Tatars.

Tikmēr otrā pusfinālā Kanāda ar rezultātu 5:3 pārspēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Krievijas izlasei. Pasaules kausa finālsērijas pirmā spēle starp Kanādu un Eiropas izlasi notiks otrdien, otrais mačs sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām tiks aizvadīts ceturtdien, bet, ja būs nepieciešama trešā spēle, tā notiks 1.oktobrī.

«Būs ļoti smagi. Nevienam nav šaubu, ka Kanāda ir vismeistarīgākā komanda ar augstākā līmeņa spēlētājiem. Cīnīsimies no visas sirds, sakoposim spēkus un mēģināsim uzvarēt,» secināja Tatars.

Pasaules kausa sacensības hokejā pirmoreiz risinājās 1996.gadā, kad tās tika ieviestas kā leģendārā Kanādas kausa aizstājējas. Togad kausu izcīnīja ASV izlase, bet otro reizi turnīrs tika rīkots 2004.gadā, kad laurus plūca Kanādas hokejisti.

Iepriekšējā turnīrā 2004.gadā astoņas komandas piedalījās spēlēs septiņās pilsētās Ziemeļamerikā un Eiropā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu