Majoru pludmalē ar vērienu aizvadīti ikgadējie «Jūrmalas sporta svētki»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigismunds Zālmanis

Svētdien, 25.septembrī, Majoru pludmalē jau trešo gadu pēc kārtas norisinājās viens no rudens sezonas gaidītākajiem tautas sporta pasākumiem - «Jūrmalas sporta svētki» -, kura ietvaros vairāk nekā 3000 lieli un mazi skriešanas un nūjošanas entuziasti no visas Latvijas aizrautīgi nodevās kustības priekam. Paralēli sacensībām sporta svētku dalībnieki un apmeklētāji turpat, jūras krastā, baudīja arī dažādas radošas, veselīgas un izglītojošas izklaides aktivitātes, aizvadot saulaino svētdienu sportiskas labsajūtas zīmē.

Jau plkst. 10:00 uz starta līnijas pirmie rekordlielā skaitā pulcējās jaunākie sacensību dalībnieki, kas startēja gan individuāli, gan arī skolu komandu sastāvā, lai kopīgi pieveiktu 0,5-1 km garo Bērnu skriešanas distanci. Tāpat startu ieņēma arī Latvijas nūjošanas čempionāta 4. posma dalībnieki, kas apņēmības pilni devās 21 km garajā distancē. Ātrākās nūjotājas titulu sieviešu konkurencē šogad ieguva Māra Lākute, savukārt vīriešu vidū nepārspēts palika Sergejs Bogdanovs. Turpinājumā starts tika dots arī 5 km un 10 km nūjošanas distancēm, kurās uzvaras laurus plūca Jurijs Misjuns un Ingūna Sevostjanova (10 km), kā arī Aivars Lukovskis un Inese Stinka (5 km).

Pēcpusdienā, kad pirmās apbalvošanas ceremonijas jau bija aizvadītas, Majoru pludmalē sāka pulcēties arī 5 km un 10 km skriešanas distanču dalībnieki, lai jau plkst. 14:00 sāktu cīņu par ātrākā skrējēja titulu. 10 km distances līderi šogad bija Jānis Girgensons un Ilona Merhele, savukārt 5 km distancē pirmie finišēja Dmitrijs Jurkevičs un Agnese Pastare, krietni pārspējot pagājušā gada līderu rezultātus. Finiša taisnē ikviens «Jūrmalas sporta svētku» dalībnieks saņēma arī īpašā kaluma medaļas, kas vēl ilgi ļaus atcerēties sacensību dienā izcīnītās uzvaras.

Kā īpašie «Jūrmalas sporta svētku» viesi pasākumā piedalījās un ar iedvesmojošām uzrunām klātesošos sveica arī Eiropas Vieglatlētikas asociācijas prezidents Sveins Arne Hansens, kā arī visu trīs Baltijas valstu Vieglatlētikas savienību prezidenti – Guntis Zālītis no Latvijas, Eimantas Skrabulis no Lietuvas un Ēriks Teigamagi no Igaunijas. Sporta nozares attīstības pārstāvji dalībniekiem vēlēja veiksmīgus startus, kā arī pēcāk apbalvoja šā gada ātrākos skrējējus, kas stājās uz goda pjedestāla.

«Ir liels prieks noslēgt Maratoni.lv pasākumu sezonu ar «Jūrmalas sporta svētkiem», kas jau ierasti kuplā skaitā pulcē visu vecumu aktīvās atpūtas cienītājus ne tikai no Jūrmalas, bet arī citiem Latvijas reģioniem. Unikālajiem piejūras dabas resursiem bagātā Majoru pludmale arī rudenī ir lielisks aktīvās atpūtas galamērķis, kur ar prieku atgriezīsimies jau nākamajās sezonās, lai sacensību dalībniekiem ik reizi piedāvātu vēl krāšņākus kopā būšanas svētkus,» komentē pasākuma organizatore, aģentūras Alpha Baltic Sport pārstāve Krista Rumbēna.

Dienas gaitā pasākuma apmeklētāji varēja nesteidzīgi baudīt arī dažādas aizraujošas izklaides: loka šaušanu, gaisa pūķu darbnīcas, basketbola soda metienus, ielu vingrotāju paraugdemonstrējumus, hennas zīmējumu meistarklases, akmeņu apgleznošanu, smilšu spēles-gaismas kastes, ASICS pēdu testus, fizioterapeita Mareka Osovska konsultācijas, izbraukuma tirdzniecības stendus, degustācijas, kā arī virkni citu aizraujošu izklaides iespēju visām paaudzēm. Pozitīvu noskaņojumu dienas gaitā uzturēt palīdzēja arī DJ un atraktīvais pasākuma vadītājs Armands Simsons.

Ar «Jūrmalas sporta svētkiem» Jūrmalas pilsētā ir sācies Veselības mēnesis, kura laikā no 25.septembra līdz 23.oktobrim ikviens interesents varēs apmeklēt nūjošanas, ciguna, pludmales fitnesa, fizioterapijas, jogas un daudzas citas nodarbības, piedalīties mākslas un mūzikas terapijā, meistarklasēs par veselīgu dzīvesveidu, kā arī veikt veselības profilaktiskās pārbaudes. Kopumā Veselības mēnesī būs pieejamas vairāk nekā 70 aktivitātes un pakalpojumi. Jūrmalas Veselības mēneša programma pieejama www.jurmala.lv.

«Jūrmalas sporta svētkus» organizēja «Alpha Baltic Sport», uz svētkiem aicināja Jūrmalas pilsēta. Aktīvu un veselīgu dzīvesveidu atbalsta tirdzniecības centrs Galleria Riga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu