Vašingtona vesterns uzveic gan Saliju, gan stārķus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ziemeļamerikas kinoteātros jauns līderis - aizraujošs vesterns «Lieliskais septiņnieks» («Magnificent Seven»), kurā satiekas tādi jaudīgi Holivudas aktieri kā Denzels Vašingtons, Kriss Prats un Ītans Houks.

Filmas nedēļas griezumā iekasējusi 35 miljonu dolāru, kas ir tikai nedaudz mazāk nekā 2011. gada vesternam «Cowboys & Aliens» (36,4 miljoni).

Filma «Lieliskais septiņnieks» ir jauna ekranizējuma versija vienam no visu laiku izcilākajiem un citētākajiem vesterniem Holivudas vēsturē. Oriģinālais «Lieliskā septiņnieka» kino stāsts uz ekrāniem iznāca 1960. gadā un nodrošināja kulta statusu gandrīz visiem tā aktieriem. Turklāt tas vēl joprojām tiek uzskatīts par vizuāli ļoti efektīgu kino.

Rūdīti vesternu cienītāji šā gada kino versiju par mežonīgajiem rietumiem, kur pret nelietīgu, korumpētu pilsētiņas vadītāju tās iedzīvotāji vēršas, noalgojot bandu, kas sastāv no septiņiem likumam nedraudzīgiem īpatņiem, ir nodēvējuši par vēl grandiozāku un spriedzes pilnāku.

Vesterna «Lieliskais septiņnieks» jaunā ekranizējuma versijas režisors ir asa sižeta filmu cienītājiem labi zināmais Antuāns Fukuā. Viņš ne reizi vien saviem kino projektiem ir piesaistījis spriedzes filmu meistaru Denzelu Vašingtonu. Arī šī reize nav izņēmums, kā rezultātā jaudīgais Holivudas aktieris ir piedzīvojis debiju vesternu žanrā.

Filmas «Lieliskais septiņnieks» pirmizrāžu intervijās Denzels Vašingtons ir atzinis, ka nav redzējis tās oriģinālo versiju. «Ko tas man dotu? Bērnībā droši vien bija iespēja, bet tad man šis žanrs nebija aktuāls. Manuprāt, tas, ka man par šo grandiozo Holivudas klasiku nav stereotipu pilns iespaids, ir tikai labi. Es varēju tēlu veidot pēc savas izpratnes, nevis ietekmējoties no vēlmes kādam līdzināties vai no kāda atšķirties,» uzsver aktieris.

2. vietā ar 21,8 miljoniem animācijas filma «Storks» («Stārķi»).

Anotācija: Stārķi piegādāja mazuļus ģimenēm… vismaz tā bija agrāk. Tagad tie ir pasaules lielākā internetveikala sūtījumu piegādātāji. Juniors ir kompānijas labākais darbinieks, kuru gaida paaugstinājums. Viss mainās, kad viņš netīšām iedarbina Mazuļu radīšanas mašīnu, laižot pasaulē burvīgu meitenīti. Izmisīgos centienos atbrīvoties no saiņa ar bērnu, pirms viņa vadītājs par to uzzina, Juniors un viņa draudzene Tulpe dodas neaizmirstamā ceļojumā, kas var kādai ģimenei atnest laimi un atjaunot stārķu patieso misiju.

Trešajā izrādīšanas nedēļā Klinta Īstvuda (Clint Eastwood) jaunā biogrāfiskā drāma «Brīnumainā izglābšanās Hudzonā» (Sully) ar Tomu Henksu (Tom Hanks) titullomā noslīdējusi uz 3. vietu.

Foto: publicitātes

Vietu zemāk jaunā kinolente par Bridžitu Džounsu - «Bridget Jones's Baby» («Bridžitas Džounsas mazulis»), bet top5 noslēdz uz patiesiem notikumiem balstītais trilleris «Snoudens», kuru režisējis izcilais kino klasiķis Olivers Stouns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu