Rally Estonia pieteikušās vairāk nekā 100 ekipāžas no 12 valstīm

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Piektdienas pievakarē Tartu centrā ar oficiālo atklāšanas ceremoniju svinīgi tiks dots starts rallijam Estonia. Tās būs vērienīgas sacensības, kurām šobrīd pieteikušies 104 dalībnieki no 12 valstīm. Piedevām viņu vidū būs arī trīs ekipāžas, kas ir pastāvīgi pasaules rallija čempionāta dalībnieki. Rallijs Estonia būs arī lieliska iespēja redzēt sacīkšu kravas auto GAZ 51, GAZ 51A un GAZ 53. Šādu sporta mašīnu kopā būs 13.

Svinīgais starts sacensībām tiks dots piektdien, bet īstās cīņas sāksies sestdien, kad ar pirmo starta numuru pirmajā ātrumposmā dosies igauņu rallija zvaigzne Ots Tanaks ar stūrmani Martinu Jarveoju no Toyota Gazoo Racing World Rally Team.

«Pa Igaunijas ceļiem vienmēr ir bijis prieks braukt. Man prieks, ka varam šoreiz šeit startēt ar mūsu komandu un Toyota Yaris WRC. Šī ir iespēja uz mūsu māju ceļiem nogādāt īsto WRC, un tā vien izskatās, ka konkurence šogad būs patiesi sīva. Komandai tā būs iespēja krāt pieredzi un datus reālas cīņas apstākļos. Mūsu lielākais mērķis ir atgūt ātras braukšanas sajūtas pēc aizvadītajiem kalnu rallijiem, taču ļoti labprāt finišētu arī uz pjedestāla augstākā pakāpiena,» sacījis Tanaks.

Ots Tanaks
Ots Tanaks Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Tanakam un Jarveojam piebiedrosies Heiedena Padona/Seba Maršala (Hyundai i20 Coupe WRC) un Kreiga Brīna/Skota Mārtina (Citroen C3 WRC) ekipāžas. Abu tandēmu piloti izteikušies, ka ar nepacietību gaida iespēju braukt pa Igaunijas ātrajiem ceļiem, kas būs labs treniņš pirms gaidāmā Somijas rallija.

Kopumā rallijam Estonia ir pieteikušās piecas ekipāžas ar WRC klases mašīnām. Bez jau minētajiem sportistiem ar WRC mašīnām uz starta izies Georgs Gross/Raigo Molders (Ford Fiesta WRC) un Valērijs Gorbans/Sergejs Laurenss (MINI Cooper WRC).

Sīvas cīņas gaidāmas arī R5 klasē, jo tajā pieteikušās 9 ekipāžas no Baltijas valstīm, Somijas un Krievijas.

Heidens Padons
Heidens Padons Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

«Pēc jaunajiem izaicinājumiem, kam stājos pretī Meksikā un Portugālē, šī būs lieliska iespēja pirms Somijas rallija braukt pa pazīstamāka tipa ceļiem. Galvenais mērķis ir pavadīt pēc iespējas vairāk laika pie Hyundai i20 R5 stūres. Strādājot kopā ar Padonu un Hyundai WRC komandu, domāju, varu gūt vērtīgu pieredzi. Esmu drošs, ka Rally Estonia dos iespēju tvert ritmu uz ātrajiem grants ceļiem, kāds nepieciešams arī Somijā,» - tā Hyundai Jauno braucēju attīstības programmas rallists Jāri Hutunens.

Jau ziņots, ka rallijam Estonia ir pieteicies arī viens no labākajiem Latvijas rallijkrosa braucējiem Reinis Nitišs. Viņš tandēmā ar Andri Mālnieku uz starta izies ar Mitsubishi Lancer EVO X. Tomēr Reinis ne tuvu nebūs vienīgais Latvijas pārstāvis, jo rallijs Estonia ir ne tikai Igaunijas, bet arī Latvijas rallija čempionāta posms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu