Salaspilī Knuta diena

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šonedēļ tiek svinēta latviešu dzejnieka, atdzejotāja un kritiķa Knuta Skujenieka 80 gadu jubileja, tādēļ šis mēnesis Salaspilī tiek pavadīts Skujenieka zīmē, 24. septembrī kultūras namā «Enerģētiķis» ļaujot izbaudīt arī Knuta dienu, informēja Salaspils novada kultūras metodiķe Agnese Reķe.

Knuta dienā viesos gaidāms pats jubilārs Skujenieks, dzejnieks Māris Salējs, mūziķis Uldis Fridrihsons un izdevniecības «Jumava» pārstāvji.

Pasākuma laikā būs apskatāma arī fotogrāfiju izstāde «Knutifikācija», kuru veidojuši foto mākslinieki Viktorija Eksta un Paulis Jakušonoks.

Kā uzsver Reķe, dzejnieks ir, kamēr viņš raksta. Skujenieks vairs neraksta, bet turpina būt dzejnieks, aktīvs sabiedrisko procesu vērotājs, radoša personība, cilvēks, kura dzīve iedvesmo un liek domāt, akcentējot cilvēcību, drosmi, brīvību, bezkompromisu nostāju ikvienā jautājumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu