Patersons atsauc romānu «Stīvena Kinga slepkavība»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu bestselleru autors Džeimss Patersons atsaucis romānu «The Murder of Stephen King» («Stīvena Kinga slepkavība»), ko bija plānots laist klajā 1. novembrī. Ceturtdien ar izdevniecības «Little, Brown» starpniecību izlaistajā paziņojumā Patersons sacīja, ka nevēloties sagādāt «nekādu diskomfortu» slavenajam šausmu stāstu rakstniekam Kingam vai viņa ģimenei.

Patersons grāmatu bija iecerējis kā veltījumu Kingam. 150 lappuses biezajā romānā aprakstīts, kā apsēsts fans nolemj nogalināt rakstnieku.

«Mana grāmata ir izdomāta varoņa pozitīvs attēlojums. Varu pateikt priekšā, ka galvenais varonis netiek nogalināts,» teica Patersons. «Neskatoties uz to, es nevēlos sagādāt nekādu diskomfortu Stīvenam Kingam vai viņa ģimenei. Cieņā pret viņu esmu nolēmis neizdot «Stīvena Kinga slepkavību«.»

Par spīti romāna provokatīvajam nosaukumam un tam, ka Patersons regulāri ieņem pirmo vietu pasaules pelnošāko rakstnieku sarakstā, grāmata ceturtdien ierindojās tikai 30 491. vietā interneta tirdzniecības giganta «Amazon» iepriekšpasūtīšanas topā.

Kings 2009. gadā intervijā laikrakstam «USA Weekend» sacīja, ka Patersons esot «briesmīgs rakstnieks, taču ļoti veiksmīgs». Patersons aģentūrai AP Kinga izteikumu nodēvēja par «hiperbolisku».

«The Murder of Stephen King» bija plānots izdot Patersona «BookShots» sērijā, kas sastāv no īsiem, lēti nopērkamiem romāniem. Tā vietā novembrī tiks izlaists cits Patersona darbs «Taking the Titanic».

69 gadus vecais Patersons raksta psiholoģiskus trillerus, kriminālromānus un mīlasstāstus. Visā pasaulē pārdoti ap 300 miljoniem viņa grāmatu eksemplāru.

Šogad Patersons trešo reizi pēc kārtas ierindojās biznesa žurnāla «Forbes» pelnošāko rakstnieku topā. Pagājušā gada laikā viņa ieņēmumi sasniedz 95 miljonus ASV dolāru (85,3 miljonus eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu