Ārvalstu vēstnieki dosies iepazīt Zemgali

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdien notiks Latvijā akreditēto ārvalstu rezidējošo un nerezidējošo vēstnieku reģionālais brauciens, kura laikā diplomātiem tiks sniegts ieskats Zemgales kultūrvēsturē un ekonomikā, portāls TVNET uzzināja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Braucienu organizē ĀM valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs. Šogad vēstnieki aicināti doties uz Zemgali. Vēstniekiem tiks piedāvāta plaša programma, sniedzot ieskatu Latvijas reģiona ekonomiskās sadarbības un investīciju piesaistē potenciālā, kā arī ļaujot iepazīt Zemgales reģiona kultūrvēsturi.

Brauciena laikā vēstniekiem būs iespēja apmeklēt Jelgavu un tikties ar pilsētas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu, kā arī iepazīt Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģiju fakultāti. Svētās Trīsvienības baznīcas tornī vēstnieki aplūkos ekspozīciju par Zemgales novada vēsturi.

Dobelē savukārt vēstnieki tiksies ar Dobeles novada domes priekšsēdētāju Andreju Spridzānu, būs gaidīti viesi uzņēmumā SIA «Baltic Candles» un lauksaimnieciskās ražošanas uzņēmumā AS «Agrofirma Tērvete», kā arī apskatīs VAS «Latvijas Valsts meži» Dabas parku Tērvetes novadā.

Braucienā piedalīsies 29 Latvijā rezidējošie un nerezidējošie vēstnieki.

Iepriekšējos gados vēstnieki jau apmeklējuši Latvijas reģionus, piemēram, pagājušogad tika piedāvāta iespēja iepazīt Daugavpili Latgalē, savukārt pirms tam – Kuldīgu Kurzemē un Valmieru Vidzemē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu