Pelēkā: VID Finanšu policijas un Muitas policijas apvienošanas tālāku virzību noteiks politiskā griba

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

To, kāda būs tālāka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas un Muitas policijas apvienošanu paredzošo likuma grozījumu virzība, noteiks politiskā griba, aģentūrai LETA sacīja VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā.

«Varu vien piebilst, ka VID jau ir paveikts ievērojams darbs Finanšu policijas un Muitas policijas apvienošanas sagatavošanā. Abu struktūrvienību apvienošana ļautu efektīvāk izmantot resursus, palielināt izmeklētāju skaitu, lietderīgāk izmantot speciālo aprīkojumu,» skaidroja Pelēkā.

Vienlaicīgi Pelēkā vērsa uzmanību, ka Saeimā šodien pieņemtais lēmums nekādā gadījumā nekavēs un neietekmēs Muitas policijas pārvaldē un Finanšu policijas pārvaldē uzsāktos ikdienas darbus.

Jau ziņots, ka Saeima šodien pirmajā lasījumā noraidīja grozījumus likumā par VID, kas paredz VID Finanšu policijas un Muitas policijas apvienošanu. Grozījumus likumā par VID atbalstīja 40 deputāti no Zaļo un zemnieku savienības, nacionālās apvienības un «No sirds Latvijai». Pret bija 22 parlamentārieši no «Vienotības» un Latvijas Reģionu apvienības, bet vēl 29 «Saskaņas» un «Vienotības» pārstāvji balsojumā atturējās.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) aģentūrai LETA sacīja, ka nepadosies un domās, kā panākt Finanšu policijas un Muitas policijas apvienošanu. Finanšu ministre pauda izbrīnu, ka Saeimas deputāti mainījuši viedokli jautājumā, kuru atbalstīja Saeimas Budžeta komisija. «Cerēju, ka Saeima būs konsekventa. Bet šīs dienas lēmums liecina, ka tiem, kas nevēlas pārmaiņas VID, ir liela ietekme,» piebilda Reizniece-Ozola.

Patlaban finanšu ministrei nav skaidrs, kā viņa rīkosies, ja Saeima priekšlikumu par VID Finanšu policijas un Muitas policijas apvienošanu noraidīs arī galīgajā lasījumā, taču viņa ir apņēmusies nepadoties un izdomāt, kā panākt, lai abas VID institūcijas tomēr apvienotu. «Visu noteiks politiskā griba,» uzsvēra ministre.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu