Smirdīga zivs un veci mārrutki; PVD atklāj pārkāpumus skolas ēdnīcā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Jaunajā mācību gadā Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) sācis skolu ēdnīcu pārbaudes. Pārtikas inspektori meklēja gan nemarķētus produktus, gan izjevielas, kurām beidzies derīguma termiņš. Sasmakušu zivi un vecus mārrutkus viņi atklāja arī skolas ēdnīcā Vecrīgā, kurā pusdieno ne vien skolēni, bet arī paši inspektori, trešdien vēstīja LTV raidījums «Panorāma».

Rīgas Valsts 3. ģimnāzija – ledusskapī tiek uzieti sīpoli ar vakardienas termiņu.

Ēdnīcas vadītāja skaidroja, ka šodien pievests liels daudzums pārtikas produktu un acīmredzot vecie sīpoli nepamanīti. Nepilnības tiek atrastas arī gaļas maļamajā mašīnā, kur atrodami pārtikas pārpalikumi.

Heka likteni izlemj ātri – nav zināms ne derīguma termiņš, ne marķējums. Inspektori konstatē, ka zivs smird.

Produktu noliktavās inspektorus izbiedē arī mušiņas. Virtuves vadītāja visus pārkāpumus atzīst un pamato ar mācību gada sākuma steigu.

Skolas kafejnīcā vienīgie aizrādījumi saņemti par cīsiņiem mīklā – tie nav atradušies ledusskapī. Inspektori arī pārlūkojuši izēstos šķīvjus, lai noteiktu, vai pagatavotais bērniem garšo.

Rīgas pilsētas pārvaldes septembrī pārbaudījušas 14 skolas un 59 bērnudārzus, bet septembris esot iesildīšanās mēnesis un oktobrī pārbaužu būs vairāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu