Izdota grāmata, kas iedziļinās jogas dziļākajā būtībā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apgāds «Lietusdārzs» laidis klajā Maikla Stouna (Michael Stone) grāmatu «Jogas filozofija» («Inner Tradition Yoga»). Vai tas ir vēl viens izdevums ar jogas pozu attēliem? Nē, šī grāmata neatkārto daudzās citās pausto jogas «ārējo aprakstu», bet tiecas izteikt tās būtību un pamatot mūsdienu cilvēka saistību ar to.

Šajā laikā, kad informācijas tehnoloģiju sprādziens mulsinošā tempā saved kopā cilvēkus un viņu kultūras, idejas, valodas, reliģijas un uzņēmumus, miljoniem cilvēku visā pasaulē aizraujas ar jogu. Tā ir apbrīnojami universāla. Uzskatu, metožu, stilu, attieksmes un filozofiju dažādība veido krāsainu spektru, apvienojot mūsdienu kultūru labākās un arī ļaunākās izpausmes.

No vienas puses, radušies «ballīšu jogas» stili, narcisisma kults, vīzdegunīgs askētisms. No otras puses, milzīgā informācijas gūzma un starpkultūru saiknes piedāvā lieliskas jaunas iespējas, kā pilnveidot jogas mākslas formas, kuras vērts nodot citiem.

Maikls Stouns ir psihoterapeits, jogas skolotājs, budisma pasniedzējs, grāmatu autors un sabiedriskais aktīvists. Viņš studējis psiholoģiju, psihoanalīzi, filozofiju, salīdzinošās reliģijas un iegūtās zināšanas izmantojis, lai tradicionālās senās mācības apvienotu ar mūsdienu psiholoģijas un filozofijas atziņām. Maikls Stouns vada dažādas jogas nodarbības, arī īpaši medicīnas darbiniekiem (ārstiem, medmāsām, psihiatriem, paliatīvās aprūpes speciālistiem, psihoterapeitiem).

Foto: publicitātes

Maikls Stouns šajā grāmatā jogu skata tās patiesajā gaismā, parādot mums vienkāršu, līdzjūtības pilnu ceļu cauri dažādībai, sarežģītībai un izaicinājumiem, ar kuriem saskaramies savā personīgajā praksē un sabiedrībā, veidojot kultūru, kas sakņojas jogas visuniversālākajos principos. Jogas prakse un filozofija šeit skatīta caur mūsu attiecību, emociju, jūtu, sajūtu un domu prizmu mūsu reālās dzīves kontekstā. Vissvarīgākā, sirds dziļumos apslēptā, izpēte dāvā atklāsmi, kā kuģot viedokļu, vingrinājumu un emociju okeānā.

«Jogas filozofija» iedvesmo lasītāju pacietīgi praktizēt jogu, apzinoties, ka patiesa jogas prakse rodama prāta un ķermeņa vienībā.

Maiklam Stounam izdodas atrast līdzsvaru starp sarežģītu teoriju un reālu praksi, tādējādi rādot mums ceļu, kā apgūto pielietot mūsu ikdienas dzīvē.

Ričards Rozens, grāmatas «Elpas joga» autors.

No angļu valodas tulkojusi Velga Vīgante.

www.lietusdarzs.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu