Aizvadītas piedzīvojumu sacensības «Dublis»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

16.-18. septembrī Līgatnes «Upmaļos» pēdējās siltajās šā gada dienās tika aizvadītas dubļainākajās komandu piedzīvojumu sacensības «Dublis».

Lai gan šo sacensību vēsture ir sena, arī ilggadējie dalībnieki katru reizi tiek pārsteigti ar jauniem uzdevumiem un programmas papildinājumiem. Šogad kopā 35 komandas piecu cilvēku sastāvā devās caur dubļu šķēršļu trasi un kopā teju divi simti dalībnieku veica 15 komandu saliedējošus uzdevumus. Par interesantākajiem uzdevumiem dalībnieki atzina dubļu dambreti, lietus mežu un Jauno Vanagu draugu, piedzīvojumu organizācijas «Lūzumpunkts» veidoto laivu uzdevumu. Šā gada jaunums bija nominācija «Dubļainākā komanda», ko noteica, nosverot komandu pirms starta un finišā, uzvaru gūstot komandai, kura trases laikā uzņēmusi visvairāk dubļu. Laurus plūca komanda «Mācību pārzine Viola Beilija», kuri savāca teju 90 kg dubļu, izpildot arī papildu nosacījumu - startā iegūto jēlo olu neskartu nogādāt finišā.

Foto: publicitātes

Arī šogad dalībnieki pacentās tērpu izvēlē. Trasē varēja manīt gan čiekurus, gan dažādus zvērus, supervaroņus un pat bēriniekus, kuri trasi veica, nesot līdzi miniatūru zārku un apgalvojot, ka izvada vasaru. Tieši tāpēc komanda «Vasaras izvadītāji» saņēma nomināciju «Atraktīvākā komanda». Kā jau citās Jauno Vanagu sacensībās, arī šajās par galveno balvu tiek uzskatīts Draudzīgākās komandas ceļojošais kauss, kas devās pie komandas «Hlabam!». Tomēr, ātrākie un veiklākie bija un 1. vietu ieguva komanda «Tims Mints un musketieri», 2. vietu ieguva komanda «dEži», bet 3. vietā ierindojās «Smilšu eži».

Foto: publicitātes

Festivāla gaisotni pēc trases radīja grupas «Duets Sandra», «2tie», «the Panckas», «Pūķa gars», un pašus izturīgākos sestdienas naktī izklaidēja «Jūdas graši».

Nav noslēpums, ka šī bija tikai iesildīšanās vēl grandiozākam pasākumam, kas tiks rīkots sacensību «Dublis» divdesmitajā gadā.

Bērnu un jauniešu organizācija «Jaunie vanagi» darbojas jau kopš 1992. gada. Organizācijas pamatvērtība ir radošu ideju realizācija dzīvē. Mūsu galvenās darbības jomas ir aktivitātes pie dabas un neformālā izglītība - semināri, apmācības un starpvalstu sadraudzības braucieni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu