Eiropas izlases treneris: Pasaules kausā cīnāmies arī par Latviju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas izlases galvenais treneris Ralfs Krīgers izteicies, ka Pasaules kausa izcīņas turnīrā Toronto cīnās arī par Latviju un Baltkrieviju. Tiesa, neviens no mūsu valsts vai baltkrievu hokejistiem turnīrā nepiedalās.

«Ir patīkami vienlaikus sajust atbalstu no tik daudzām nacionālajām federācijām. Tajā skaitā pārstāvam tās valstis, no kurām izlasē nav neviena hokejista, piemēram, Latviju un Baltkrieviju. Kaut arī tā, šo valstu delegācijas ir ieradušās uz turnīru un atbalsta mūs. Liekas, pat stiprāk nekā tās astoņas valstis, kuras pārstāvam,» skaidro Krīgers.

Viņa vadītā Eiropas komanda turnīra ievadā negaidīti ar rezultātu 3:0 pārspēja ASV izlasi, bet otrajā apakšgrupas mačā 3:2 pagarinājumā pieveica Čehijas valstsvienību, sperot platu soli pretī iekļūšanai pusfinālā.

«Mēs visi esam «asinsbrāļi» cīņā ar sešām pasaules spēcīgākajām nācijām. Pasaules kausā pārstāvam krietni lielāku reģionu nekā tikai astoņas valstis, kas ir Eiropas izlases sastāvā. Jūs pat nespējat iedomāties, cik daudz ziņu saņemu no visa kontinenta, arī ģenerālmenedžeris Miroslavs Šatans un prezidents Francs Reindls. Īpaši jau pēc tik emocionālas uzvaras kā pirmajā spēlē,» turnīra mājas lapā citēts Krīgers.

21. septembrī Eiropas izlase apakšgrupas turnīra pēdējā mačā cīnīsies ar sacensību mājinieci Kanādu, kas tiek uzskatīta par galveno favorīti.

«Tik vienotu garu, kādu esam sasniegušu ar šo komandu, savas 25 gadus ilgās karjeras laikā ne reizi neesmu redzējis. Patiesību sakot, neesmu redzējis, ka to varētu izdarīt tik īsā laika posmā. Pirms divām nedēļām visu sākām no pilnīgas nulles,» teica Krīgers.

Pasaules kauss noslēgsies 1. oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu