Krievijas hokejisti otrajā trešdaļā «salauž» Ziemeļamerikas talantus

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Pirmo uzvaru Pasaules kausa (PK) izcīņā naktī uz otrdienu izcīnīja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas valstsvienība, kas Toronto ar 4:3 (0:1, 4:1, 0:1) B apakšgrupas spēlē pieveica Ziemeļamerikas U-23 izlasi. Visus četrus vārtus uzvarētāji iemeta otrajā trešdaļā, turklāt vien nedaudz vairāk kā sešu minūšu laikā.

Spēles rezultātu jau sestajā minūtē atklāja talantīgais Astons Metjūzs, kurš šā gada NHL draftā tika izraudzīts ar pirmās kārtas numuru. Otrā trešdaļa gan pagāja Krievijas komandas zīmē, kas 6 minūšu un 14 sekunžu laikā pēc kārtas guva četrus vārtus, kad precīzi meta Vladislavs Namestņikovs, Ņikita Kučerovs, Jevgeņijs Kuzņecovs un Vladimirs Tarasenko.

Otrās trešdaļas beigu daļā Morgans Railijs vienus vārtus atspēlēja, un trešā perioda ceturtajā minūtē Raiens Nūdžents-Hopkinss rezultātu vairākumā samazināja līdz minimumam, bet panākt izlīdzinājumu talantīgie Ziemeļamerikas hokejisti nespēja.

Krievijas izlases vārtsargs Sergejs Bobrovskis atvairīja 43 pretinieku mestās ripas, kamēr Ziemeļamerikas izlases vārtsargs Mets Marejs tika galā ar 15 sāncenšu raidījumiem, bet Džons Gibsons ar visiem sešiem.

Turnīru Krievijas nacionālā komanda sāka ar zaudējumu 1:2 Zviedrijas izlasei, kurai pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs nebija piekāpusies 12 gadus.

B apakšgrupas līderpozīcijās ir Zviedrija un Ziemeļamerikas U-23 izlase, kurai seko Krievijas un Somijas valstsvienība.

Tikmēr citā spēlē vācu uzbrucējs Leons Draizaitls pirmdien pagarinājumā guva vārtus, palīdzot Eiropas izlasei izcīnīt otro uzvaru turnīrā. Eiropas izlase ar 3:2 uzvarēja Čehiju, sperot platu soli pusfināla virzienā.

Uzvarētājiem pamatlaikā ar vārtu guvumiem izcēlās slovāks Zdeno Hāra un norvēģis Matss Cukarello, bet čehiem savas izdevības realizēja Jakubs Vorāčeks un Martins Hanzals.

A apakšgrupā Eiropas izlases kontā ir četri punkti divās spēlēs, pie diviem punktiem vienā mačā tikusi Kanāda, punkts ir Čehijas kontā, bet ASV cīnās bez punktiem.

Pasaules kauss hokejā norisināsies līdz 1.oktobrim.

Pasaules kausa sacensības hokejā pirmoreiz risinājās 1996.gadā, kad tās tika ieviestas kā leģendārā Kanādas kausa izcīņas aizstājējas. Togad kausu izcīnīja ASV izlase, bet otro reizi turnīrs tika rīkots 2004.gadā, kad laurus plūca Kanādas hokejisti.

Iepriekšējā turnīrā 2004.gadā astoņas komandas piedalījās spēlēs septiņās pilsētās Ziemeļamerikā un Eiropā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu