Sirmacis: Nebija citu iespēju, kā tikai uzvarēt ERČ posmā Latvijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Pašmāju ekipāžai pilotam Ralfam Sirmacim ar stūrmani Artūru Šiminu nemaz nebija citu iespēju, kā vien uzvarēt Eiropas rallija čempionāta (ERČ) pirmspēdējā posmā, rallijā «Liepāja», norādīja Sirmacis.

Jau ziņots, ka Sirmacis, pilotēdams «Škoda Fabia R5» automašīnu, aizvadītajā nedēļas nogalē bija pārliecinoši labākais ERČ posmā Latvijā, pamanoties no 13 «dopiem» uzvarēt 11. Viņi uzvarēja visos grants posmos un nebija labākie vienīgi sestdienas vakarā notikušajos dopos Liepājas pilsētā.

«Pēdējā ātrumposmā divus līkumus pirms finiša izslīdējām no trases un bijām ļoti tuvu, lai iebrauktu grāvī, bet viss beidzās labi. Paldies visiem atbalstītājiem, faniem, sponsoriem un mūsu ģimenēm,» «Sports Racing Technologies» komanda citē Sirmača teikto. «Šī ir labākā uzvara, kāda mums šogad bijusi. Emocionāli šis bija grūtākais rallijs, jo bija spriedze - posms mūsu mājās, daudz mūsu atbalstītāju, mums nebija citu iespēju, kā tikai uzvarēt šo ralliju.»

Tikmēr Sirmača stūrmanis Šimins atklāja, ka ekipāža visu nedēļas nogali bijusi pacilātā noskaņojumā.

«Izmantojām visu enerģiju un gājām «Full attack mode» jeb sākām ar uzbrukumu konkurentiem. Otro dienu iesākām nedaudz saraustīti, bet jau otrajā šīs dienas ātrumposmā atguvām savu tempu, braucām uz maksimumu. Atbraucām šo posmu uzvarēt un to arī izdarījām. Uzvaru veltām Latvijai un visiem latviešiem,» uzsvēra Šimins.

Latvijas posma kopējā ieskaitē Sirmacis par minūti un 4,3 sekundēm apsteidza krievu pilotu Alekseju Lukjaņuku («Mitsubishi Lancer Evolution X»), bet vēl 44,0 sekundes viņam zaudēja igaunis Sīms Plangi («Mitsubishi Lancer Evo X»).

Tikmēr Eiropas čempiona godu sev otro gadu pēc kārtas nodrošināja polis Kajetans Kajetanovičs («Ford Fiesta R5»).

Čempionāta kopvērtējumā pirms noslēdzošā posma līderis ar 181 punktu ir Kajetanovičs, kamēr 120 punkti ir Lukjaņukam. Savukārt tikai divus punktus no viņa atpaliek Sirmacis.

Sirmača ekipāža ir vienīgā, kas šosezon uzvarējusi trijos ERČ posmos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu