Septembra beigās Majoru pludmalē gaidāmi ikgadējie «Jūrmalas sporta svētki»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

25. septembrī Majoros norisināsies viens no rudens sezonas gaidītākajiem tautas sporta pasākumiem – «Jūrmalas sporta svētki», ar ko krāšņi aizsāksies kūrortpilsētas Veselības mēnesis. Paralēli pludmales skriešanas sacensībām trīs dažādās distancēs svētku apmeklētājus gaida arī Latvijas Nūjošanas čempionāta 4. kauss, kā arī virkne citu sportisku, radošu, veselīgu un izglītojošu izklaides aktivitāšu gan lieliem, gan maziem.

«Jūrmalas sporta svētki» Majoru pludmalē norisināsies jau trešo gadu pēc kārtas, un šogad tie būs vēl vērienīgāki nekā līdz šim. Jau plkst. 9:00 līdz ar pirmajiem startiem pasākuma apmeklētāji varēs nodoties aktīvai atpūtai, šaujot ar loku, pārbaudot līdzsvaru, raidot grozā basketbola soda metienus, vērojot ielu vingrotāju paraugdemonstrējumus, spēlējot dvieļu volejbolu, iepazīstot jogas pasauli, ceļot smilšu skulptūras, apgleznojot akmeņus, veicot pēdu testus, konsultējoties ar fizioterapeitu, izgaršojot vietējos labumus, kā arī veicot citas aizraujošas aktivitātes un pavadot dienu sportiski uzlādējošā gaisotnē. Pozitīvu noskaņojumu visas dienas garumā uzturēt palīdzēs arī atraktīvais pasākuma vadītājs Armands Simsons.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis: «Jūrmala jau ilgus gadus var lepoties ar Veselīgas pilsētas statusu, un rūpes par savas pilsētas iedzīvotāju veselības veicināšanu pašvaldībai ir būtiska prioritāte. Ir liels prieks, ka daudzveidīgo Veselības mēneša aktivitāšu programmu varam atklāt tieši ar «Jūrmalas sporta svētkiem» Majoros, kas ik gadu pulcē kuplu aktīvās atpūtas cienītāju pulku ne tikai no Jūrmalas, bet arī no citām Latvijas pilsētām. Aicinu pilsētas iedzīvotājus un viesus arī šogad piedalīties kādā no sacensību distancēm un iesākt rudeni aktīvi un veselīgi Jūrmalā!»

Aktīvās atpūtas un sporta aktivitāšu piekritēji no visas Latvijas ir aicināti pieteikt savu dalību šādās distancēs:

  • 10 km un 5 km distancē individuālajiem skrējējiem;

  • Bērnu skrējienā (0,5-1 km), kas paredzēts jaunākajai skrējēju paaudzei;

  • 21 km un 10 km nūjošanas distancēs Sporta klasē profesionāliem šā sporta veida pārstāvjiem;

  • 5 km nūjošanas distancē Tautas klasē, kas vienos ikvienu, kam tuvs ir iešanas prieks.

Gan skriešanas, gan nūjošanas distanču spēcīgākie dalībnieki jau ierasti saņems vērtīgas balvas no pasākuma organizatoriem un atbalstītājiem.

Pieteikties «Jūrmalas sporta svētkiem» ir iespējams, aizpildot anketu mājas lapā www.maratoni.lv. Reģistrējoties iepriekš, līdz 21. septembrim, dalības maksa 5 km un 10 km skriešanas distancēs ir 10 EUR, 21 km un 10 km nūjošanas distancē tā ir 5 EUR, savukārt 3 km nūjošanas distancē dalības maksa ir 3 EUR. Kā ierasts, Bērnu distancē jaunākajiem dalībniekiem vecumā līdz 12 gadiem, reģistrējoties iepriekš, dalība ir bez maksas. Tāpat bezmaksas dalība arī visiem skolēniem. Sacensību dienā reģistrācijas maksa pieaugs.

«Jūrmalas sporta svētkus» organizē «Alpha Baltic Sport», uz svētkiem aicina Jūrmalas pilsēta. Aktīvu un veselīgu dzīvesveidu atbalsta tirdzniecības centrs Galleria Riga.

Piebilde: Iepriekšējos gados pasākums bija zināms kā «Jūrmalas skriešanas svētki», taču, paplašinot sportisko aktivitāšu programmu, tā nosaukums šogad tika mainīts uz «Jūrmalas sporta svētki».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu