Blēras ragana un Bridžita Džounsa nespēj uzveikt Īstvuda trilleri

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Otrajā izrādīšanas nedēļā Klinta Īstvuda (Clint Eastwood) jaunā biogrāfiskā drāma «Brīnumainā izglābšanās Hudzonā» (Sully) ar Tomu Henksu (Tom Hanks) titullomā pārliecinoši saglabājusi 1. vietu Ziemeļamerikas kinoteātros, ziņo ārvalstu prese.

Filma nedēļas griezumā iekasējusi gandrīz divreiz vairāk nekā debijas nedēļā - 70,5 miljonus dolāru.

Anotācija: 2009. gada 15. janvārī pasaule piedzīvoja brīnumu virs Hudzonas, kad pasažieru aviolaineri, kuram pārstāja darboties abi dzinēji, pilots Česlijs Sallenbergers (Chesley Sullenberger) nosēdināja Hudzonas upē Ņujorkā, izglābjot visu 155 pasažieru un apkalpes dzīvības. Neskatoties uz to, ka sabiedrība un prese kapteini Salliju dēvēja par varoni, tika sākta izmeklēšana, kas draudēja sadragāt viņa reputāciju un pielikt punktu viņa pilota karjerai. Par to arī šī filma.

Drāma «Brīnumainā izglābšanās Hudzonā» uzņemta pēc kapteiņa Česlija Sallenbergera bestsellera – autobiogrāfiskā romāna motīviem.

2. vietā ar 9,6 miljoniem šausmu trilleris «Blēras ragana» (Blair Witch), kas ir turpinājums 1999. gada «The Blair Witch Project».

Anotācija: Vairāki universitātes studenti dodas uz Melnā kalna mežu Merilendā, lai noskaidrotu mistēriju, kas ir apvijusi Džeimsa māsas pazušanu pirms vairāk nekā desmit gadiem. Tiek uzskatīts, ka pazušana ir saistīta ar leģendāro Blēras raganu. Iesākumā studenti ir cerību pilni, kad vairāki vietējie piedāvā savu palīdzību parādīt labāko ceļu cauri tumšajam, biezajam mežam. Tomēr brīdī, kad iestājas tumsa, viss mainās. Neaprakstāms un draudošs rēgs liek tiem saprast, ka dzirdētās leģendas ir patiesākas un vēl traģiskākas, nekā viņi varēja iedomāties. Šī pastaiga var kļūt par pēdējo viņu mūžā!

Foto: Ekrānuzņēmums

Negaidīti zemus ienākumus uzrādījusi jaunā kinolente par Bridžitu Džounsu - «Bridget Jones's Baby» («Bridžitas Džounsas mazulis»). Tikai 8,2 miljoni. Domājams, ka filma vairāk uzrunā britu auditoriju.

Foto: publicitātes

Arī uz patiesiem notikumiem balstītais trilleris «Snoudens», kuru režisējis izcilais kino klasiķis Olivers Stouns, startējis pieticīgi - 8 miljoni. Filma atklāj bijušā amerikāņu specdienestu analītiķa Edvarda Snoudena versiju par vērienīgo spiegošanas skandālu, kas izraisīja domstarpības pat starp ietekmīgāko valstu vadītājiem.

5. vietā uzlecošās šausmu filmu režijas zvaigznes, urugvajieša Fedes Alvareza («Evil Dead») jaunākais darbs «Cilvēks tumsā» («Don’t Breathe»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu