Pasniegs «Emmy» balvas. «Troņu spēlei» prognozē rekordu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Fantāzijas seriāls «Game of Thrones» («Troņu spēle») svētdienas vakarā varētu kļūt par visvairāk apbalvoto seriālu «Emmy» televīzijas balvu ceremonijas vēsturē. Telekanāla HBO seriāls pagājušajā nedēļā saņēma deviņas «Emmy» balvas tehniskajās kategorijās, bet šajā nedēļas nogalē vēl tiks pasniegti apbalvojumi gada labākajiem seriāliem un aktieriem.

Līdz šim seriālam «Game of Thrones» pasniegtas 35 «Emmy» balvas. Gaidāmajā ceremonijā tas varētu pārspēt komēdijseriāla «Frasier» rekordu - 37 statuetes. Ja «Game of Thrones» ceremonijā saņems vairāk par divām balvām, tas kļūs par visvairāk apbalvoto seriālu ar izdomātu sižetu kopš 1949.gada, kad aizsākās «Emmy» balvu pasniegšana.

Seriāls par ietekmīgajām ģimenēm, kuras pretendē uz Dzelzs troni, nominēts piecās nozīmīgās kategorijās, tai skaitā par gada labākā dramatiskā seriāla titulu. «Game of Thrones» labākā dramatiskā seriāla godam izvirzīts sesto reizi - tātad par katru sezonu kopš tā sākuma.

Uz labākās otrā plāna aktrises godu pretendē trīs «Game of Thrones» aktrises - Lēna Hedija, Emīlija Klārka un Meizija Viljamsa, bet aktieris Pīters Dinklidžs sacentīsies par labākā otrā plāna aktiera balvu, ko viņš jau divas reizes ieguvis iepriekšējos gados.

Seriāls nominēts arī scenāristu un režijas kategorijās.

«Es domāju, ka «Game of Thrones» būs «Emmy» ceremonijas lielākais uzvarētājs,» prognozē kino žurnāla «Variety» redaktore Debra Bērnbauma. «Ņemot vērā visas nominācijas piecās galvenajās kategorijās, tas iegūs vismaz trīs balvas un pārspēs rekordu.»

Visvairāk «Emmy» balvu - 48 - ir telekanāla NBC ilggadējam skeču šovam «Saturday Night Live», kura formāts ir atšķirīgs no «Game of Thrones» un citiem dramatiskajiem seriāliem.

Vislielākā sāncensība šogad ir kategorijā «Labākais aktieris miniseriālā vai televīzijas filmā», kur par «Emmy» balvu sacenšas tādi pazīstami un augstu novērtēti aktieri kā Braiens Krenstons, Benedikts Kamberbačs, Idriss Elba, Kuba Gudings jaunākais, Toms Hidlstons un Kortnijs Vanss.

Kategorijas «Labākais dramatiskais seriāls» nominācijās ietilpst «Better Call Saul», «Downton Abbey», «Game of Thrones», «Homeland», «House of Cards», «Mr.Robot» un «The Americans».

Tikmēr uz labākā komēdijseriāla nosaukumu pretendē «Black-ish», «Master of None», «Modern Family», «Silicon Valley», «Transparent», «Unbreakable Kimmy Schmidt» un «Veep».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu