Turkmenistānas galvaspilsētā atklāj lidojoša piekūna formā veidotu lidostas termināli

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielā mērā izolētā valsts Turkmenistāna galvaspilsētas Ašgabatas starptautiskajā lidostā atklājusi 2,3 miljardus ASV dolāru (divus miljardus eiro) vērtu termināli, kura forma atgādina lidojošu piekūnu. Terminālis, kura jumta profils atgādina putnu ar izplēstiem spārniem, papildina plašo Ašgabatas īpatnējo ēku klāstu.

Sestdien oficiāli atklātajā terminālī stundā var apkalpot vismaz 1600 pasažieru.

Jauno lidostas kompleksu veido trīs termināļi - pasažieru, VIP un kravas -, tam ir jauns 3,8 kilometrus garš skrejceļš, lidmašīnu manevrēšanas ceļi, vieta lidmašīnu novietošanai, gaisa satiksmes kontroles tornis un citi objekti. Kopumā tas izvietots uz 1200 hektāriem zemes.

Termināļa atklāšanas ceremonijā piedalījās arī Turkmenistānas prezidents Gurbanguli Berdimuhamedovs,

Stingrais vīzu regulējums nozīmē, ka šajā Vidusāzijas valstī no citām zemēm ierodas salīdzinoši maz tūristu un uzņēmēju.

2013.gadā Ginesa Pasaules rekordu grāmatā Ašgabata tika iekļauta kā pilsēta ar visblīvāko marmora ēku izvietojumu. Aplēses liecina, ka pilsētā ir vairāk nekā 540 marmora ēku. Daudzas oficiālas ēkas Turkmenistānā ir burtiski vai ekscentriski veidotas, piemēram, valsts izdevniecības ēka ir grāmatas formā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu