Vācijā atklāts ikgadējais alus festivāls «Oktoberfest»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pastiprinātas drošības apstākļos sestdien atklāti ikgadējie alus svētki «Oktoberfest» («Oktobra svētki») Vācijas dienvidu pilsētā Minhenē. Šogad pasākuma apmeklētājiem tā teritorijā aiznest ieiet ar mugursomām, kā arī ap teritoriju ir novietots žogs, lai garantētu, ka visiem apmeklētājiem tiek veikta skenera pārbaude.

Jaunie kontroles pasākumi ieviesti saistībā ar to, ka Vācijā joprojām ir augsts trauksmes līmenis, kopš diviem uzbrukumiem jūlijā, par kuriem atbildību uzņēmās džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Minhenes policijas vadība gan uzsvēra, ka varas iestādēm nav informācijas, ka tiktu gatavots kāds uzbrukums alus svētku laikā.

Stingrās drošības pārbaudes un lietainais laiks nemazināja pūļa dzīvesprieku. Apmeklētāji bija ģērbušies Bavārijas tautastērpos un pulcējās garās rindās ilgi pirms pirmo alus telšu atvēršanas.

Gaidāms, ka divas nedēļas ilgo festivālu apmeklēs seši miljoni cilvēku.

Par drošību alus svētku aktīvākajās darba stundās gādās 450 drošības dienestu darbinieku, kas veiks apmeklētāju pārbaudes.

Teritorijā aizliegts ienest ne tikai mugursomas, bet jebkādu somu, kurā var ievietot vairāk nekā trīs litrus šķidruma. Savukārt norobežojums ir pārvietojams un veidots no deviņām atsevišķām daļām, kuras var nojaukt 50 sekunžu laikā, lai apmeklētājiem krīzes situācijā būtu iespēja aizbēgt no teritorijas.

Svētkus jau tradicionāli atklāja Minhenes mērs Dīters Reiters, ar saucienu ""O'zapft is" ("Muciņa ir vaļā") un āmuru rokās sasitot 200 litru alus mucu.

Lai gan «Oktoberfest» šogad svin 206 gadu jubileju, šie svētki tika rīkoti tikai 183.reizi, jo pasākums vēstures gaitā ir ticis atcelts divu holeras epidēmiju, Pirmā un Otrā pasaules kara, kā arī ekonomisku un politisku krīžu dēļ.

Oktobra alus svētku pirmsākums bija Bavārijas kroņprinča Ludviga un Saksijas-Hildburgha princeses Terēzes kāzu svinības 1810.gada 12.oktobrī.

Bavārijā 24.jūlijā 27 gadus vecs sīrietis Ansbahā detonēja kasešu bumbu, kas atradās viņa mugursomā, pēc tam, kad viņam liedza iekļūt vietējā mūzikas festivāla norises vietā. Uzbrukumā tika ievainoti vairāk nekā desmit cilvēku. Atbildību par to uzņēmās džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Savukārt nedēļu pirms šī incidenta migrantu jaunietis uzbruka pasažieriem vilcienā netālu no Vircburgas, kas arī atrodas Bavārjā. Uzbrukumā tika ievainoti pieci cilvēki. Apšaudē ar policiju uzbrucējs tika nogalināts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu