Bukmeikeri liek mazas cerības uz Znaroka un Vītoliņa pārstāvēto Krievijas izlasi spēlē pret Kanādu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

No 17. septembra līdz 1. oktobrim Toronto norisināsies atjaunotā Pasaules kausa izcīņa hokejā, kurā piedalīsies astoņas izlases. «Triobet» bukmeikeru vērtējumā neapšaubāma favorīte ir Kanāda ar koeficientu 1.95 jeb 51% iespējamību uzvarēt, kamēr Krievijas izlasei tiek paredzēta izstāšanās pusfinālā.

Pasaules kausā komandas sacentīsies divās apakšgrupās, katrā pa četrām komandām. A grupā par vietu pusfinālā sacentīsies Kanāda, Čehija, ASV un Eiropas apvienotā izlase, bet B grupā cīnīsies Somija, Krievija, Zviedrija un Ziemeļamerikas U23 hokejistu izlase. Lai arī Eiropas apvienotajā izlasē teorētiski bija iespējams piedalīties arī Latvijas hokejistiem, diemžēl Zemgus Girgensons astoņu dažādu valstu hokejistu pārstāvētajā komandā netika iekļauts.

Pavisam bez Latvijas pārstāvju līdzdalības Pasaules kausā gan neiztiks, jo Krievijas izlases treneru kolektīvā jau kārtējo sezonu darbojas bijušais Latvijas izlases kapteinis Harijs Vītoliņš, asistējot savam bijušajam partnerim valstsvienībā Oļegam Znarokam. Vītoliņa un Znaroka treneru tandēms izpelnījies plašu atzinību gan KHL, gan izlašu līmenī.

Atšķirībā no Pasaules čempionātiem hokejā, Pasaules kausā šoreiz tiek sagaidīta visaugstākā līmeņa hokejistu dalība. Ambiciozā un zeltu prasošā Krievijas izlase pat ar saviem spēcīgākajiem spēlētājiem ierindā par galveno favorīti netiek uzlūkota. «Triobet» totalizatora pārstāvji norāda, ka Krievijas izlasei ticamākais turnīra noslēgums ir izstāšanās pusfinālā, savukārt uzvara turnīrā tiek vērtēta ar koeficientu 8.00 jeb 13% iespējamību.

Šis ir trešais augstākais dalītais koeficients šajā turnīrā, atpaliekot nedaudz no ASV (7.00) un krietni no Kanādas (1.95), un vienāds ar Zviedrijas izlasi. Ziemeļamerikas izlasēm priekšrocība noteikti būs arī spēlēšana savā kontinentā (Kanādas pilsētā Toronto), turklāt bukmeikeri paredz labus panākumus arī Ziemeļamerikas talantu izlasei. Spēlē piedalīsies ASV un Kanādas labākie jaunie hokejisti, un arī šī izlase nokomplektēta praktiski tikai no NHL rūdījumu guvušiem spēlētājiem.

Ziemeļamerikas U23 izlases uzvaras koeficients 11.50 ir augstāks nekā tādām varenām Eiropas valstīm kā Somija un Čehija. Čehijas sastāvā krietnas korekcijas ieviesušas traumas, tāpat arī nav izdevies pierunāt Jaromīru Jāgru atgriezties izlasē uz turnīra posmu. Līdz ar to čehu izredzes tiek vērtētas ļoti zemu.

Gaidāmajā cīņā par Pasaules kausa rezultatīvāko spēlētāju «Triobet» 33 ticamāko kandidātu sarakstā ir tikai viens Čehijas spēlētājs – Jakubs Vorāčeks ar dalītu 24.-26. zemāko koeficientu. Galvenā favorīta loma atvēlēta Kanādas kapteinim Sidnijam Krosbijam un viņa partnerim Stīvenam Stemkosam, bet aizvadītās NHL sezonas labākais «bombardieris» Patriks Keins no ASV izlases izpelnījies trešo zemāko koeficientu 13.00. Savukārt krievu līderis Aleksandrs Ovečkins ir šī saraksta ceturtajā vietā.

Iepriekšējās divās Pasaules kausa izcīņas uzvarēja Ziemeļamerikas izlases. 1996. gadā to paveica ASV, bet 2004. gadā Kanāda. Hokeja kalendārā šis turnīrs atgriezies pēc 12 gadu pārtraukuma, turklāt tiek paredzēts ar šo turnīru aizsākt tradīciju rīkot Pasaules kausa izcīņu ik pēc četriem gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu