«Rīgas mākslas telpā» viesosies gleznotāja Džemma Skulme

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Svinot cienījamās latviešu gleznotājas 91. dzimšanas dienu, 20. septembrī plkst.16 izstāžu zālē «Rīgas mākslas telpa» notiks saruna ar Džemmu Skulmi, informēja Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības mediju un komunikācijas projektu vadītāja Anete Pitena.

Ar mākslinieci sarunāsies mākslas zinātniece Laima Slava, kā arī būs iespēja iztaujāt anonīmās mākslinieku apvienības «Klīga» dalībniekus un izstādes kuratori Luīzi Lismani. Tikšanos vadīs mūzikas žurnālists Orests Silabriedis, un sarunas tiešraide būs skatāma portālā «lsm.lv».

Tikšanās notiks izstādes «Klātbūtne» laikā, kurā aplūkojami latviešu mākslas fenomenālo personību, gleznotājas Skulmes un viņas dzīvesbiedra, mākslinieka un mākslas teorētiķa Ojāra Ābola kopdzīves laikā tapušie darbi, kas savijas ar eksperimentālu interpretāciju par abu attiecībām mākslinieku apvienības «Klīga» instalācijās un vides objektos.

Izstāde «Klātbūtne» apmeklētājiem «Rīgas mākslas telpā» atvērta līdz 23.oktobrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu