Maikls Staips publicē atbalsta video Čelsijai Meningai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Izjukušās amerikāņu rokgrupas «R.E.M.» līderis Maikls Staips (Michael Stipe) ierakstījis video, kurā pauž atbalstu Čelsijai Meningai (Chelsea Manning) jeb ASV karavīram Bredlijam Meningam, kuram par slepenas informācijas nodošanu vietnei «WikiLeaks» piespriesti 35 gadi cietumā. Šā gada jūlijā Meninga mēģināja izdarīt pašnāvību.

Atgādinām, ka 2013. gadā, jau atrodoties cietumā, Bredlijs Menings paziņoja, ka dzīvi vēlas turpināt kā sieviete, norādot, ka vēlas, lai viņu turpmāk uztver un uzrunā kā sievieti. «Es esmu Čelsija Meninga. Esmu sieviete,» paziņojumā medijiem toreiz rakstīja bijušais karavīrs.

Šobrīd viņš/a vēlas veikt dzimuma maiņas operāciju, taču, saskāries ar varas iestāžu neizpratni, sācis badastreiku.

«Mans vārds ir Maikls Staips, un es iestājos par visu cilvēku tiesībām,» video uzrunā saka Staips. «Tas ir mans pienākums - atbalstīt Čelsiju Meningu. Pēc vairākiem gadiem ieslodzījumā, kur viņa netika saņēmusi atbilstošu aprūpi, Čelsija traģiski centās atņemt sev dzīvību. Tā vietā, lai nodrošinātu viņai attiecīgo aprūpi, varas iestādes vēlas viņu ievietot vieninieku kamerā. Tas nav attaisnojams!»

Viņš arī aicināja fanus parakstīt petīciju «FreeChelsea.com».

Meninga būs pirmā persona, kurai cietumā tiks veikta dzimuma maiņas operācija. «Esmu neizsakāmi laimīga, ka armijnieki beidzot rīkosies pareizi,» savā paziņojumā saka Meninga. «Tas ir viss, ko vēlos - ļaut man būt tādai, kāda esmu. Tikai man grūti saprast, kāpēc tas prasīja tik ilgu laiku?»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu