Trakā Krievija: par komunistu partijas jauno seju kļuvis amerikāņu cīkstonis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

ASV dzimušais jauktās cīņas mākslas MMA sportists kļuvis par Krievijas Komunistiskās partijas jauno seju šoruden gaidāmajām parlamenta vēlēšanām. Monsons dzimis un audzis ASV, bet vēlāk pievērsās anarhijas idejām un komunismam. Tagad viņš pārvācies uz Krieviju, darbojas Komunistiskajā partijā un karsti atbalsta Donbasa separātistu «republikas». Komunistiskā partija uz Monsonu kā partijas jauno publisko seju liekot lielas cerības, īpaši piesaistot jauniešu atbalstu.

Kamēr ārvalstu prese par Monsona aktivitātēm Komunistiskajā partijā smīkņā, pats Monsons saka, ka viņš gan esot dzimis Amerikā, taču sevī jūtot «īstu krievu dvēseli». Šā iemesla dēļ viņš pieteicies Krievijas pilsonībai un piekritis popularizēt Krievijas Komunistisko partiju. «Cilvēki man jautā «kāpēc tu izvēlējies Krieviju», un es viņiem atbildu, ka pareizāk būtu teikt: Krievija bija tā, kas izvēlējās mani,» intervijā «The Wall Street Journal» stāsta Monsons.

Monsons Krievijā kļuvis par ārkārtīgi populāru personu, un Komunistiskā partija cer, ka ar viņa palīdzību varēs piesaistīt jaunus cilvēkus savam mērķim, kā arī uzlabot partijas imidžu. Komunistiskā partija pēdējo gadu laikā zaudējusi lielu daļu popularitātes, un daudzi uzskata, ka tā ir piemērota politiskā izvēle tikai tiem, kas jūt nostalģiju pēc Padomju Savienības laikiem. Šā iemesla dēļ partija arvien meklē veidus, kā iekarot pozīcijas Krievijas jauniešu vidū.

Foto: TASS/LETA

Monsons Krievijā kļuva īpaši pazīstams 2011. gadā pēc tikšanās ringā ar pazīstamo krievu cīkstoni Fjodoru Jemeļjaņenko. Šajā sacensībā viņš gan zaudēja, taču jau nākamajā dienā esot saņēmis zvanu no Krievijas prezidenta Vladimira Putina, kurš esot uzteicis Monsona «gara spēku». Taču, kā raksta «Wall Stret Journal», iespējams, krieviem vēl vairāk par Monsona cīkstoņa gaitām pie sirds ejot tas, ka viņš nekavējas zākāt savu dzimteni Ameriku, vienlaikus slavējot Krieviju. «Manī kūsā krieva dvēsele, un, uz labu vai ļaunu, šī ir tā vieta, kur man jābūt,» saka Monsons.

Sportists un politiķis iekarojis tik lielu atpazīstamību, ka katrā publiskās parādīšanās reizē ap viņu sapulcējas cilvēku pūlis, un viņš dažkārt pat vairākas stundas pavada pozējot fotogrāfijām ar saviem pielūdzējiem. Monsons arī piedalījies televīzijas šova «Dejo ar zvaigzni» krievu versijā, kā arī neskaitāmās citās TV pārraidēs.

Pēdējo mēnešu laikā Monsona galvenās aktivitātes bijušas saistītas ar Komunistiskās partijas popularizēšanu. Monsons gan pagaidām dzīvo ASV, taču uz Krieviju ceļo ļoti bieži. Viņš arī pieteicies Krievijas pilsonības saņemšanai un apņēmies mācīties krievu valodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu