Latvijas handbola klubi cer uz mazāk traumatisku sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Klubu pārstāvji pirms jaunās «SynotTip» Latvijas handbola virslīgas sezonas trešdien preses konferencē pauda cerību, ka šis gads būs mazāk traumatisks salīdzinājumā ar iepriekšējo.

Jaunā virslīgas sezona sāksies jau piektdien, kad Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas sporta kompleksā spēkiem mērosies Latvijas vicečempioni un jaunie Rīgas čempioni «Celtnieks», kā arī ambiciozā Ludzas «Latgols» komanda.

Šosezon vīriešu virslīgā startēs astoņas komandas - Dobeles «Tenax», Rīgas «Celtnieks», «Ogre»/«Miandum», «Jūrmalas sports», ASK/LSPA, «Vaiņode», Ludzas «Latgols» un MSĢ/LAT-98. Čempionātā vispirms komandas izspēlēs divu apļu turnīru, bet pēc tam tiks sadalītas divos četriniekos - gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8.vieta) vēlreiz izspēlēs divu apļu turnīru. Divas labākās komandas pēc otrā posma automātiski kvalificēsies pusfinālam, bet divas pārējās pirmā četrinieka komandas un divas labākās vienības no otrā četrinieka aizvadīs ceturtdaļfinālu.

«Sadarbība ar «Synotip» sāk veidoties kā stabila un vērsta uz izaugsmi,» preses konferencē izteicās Latvijas Handbola federācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis, atgādinot, ka šīs būs otrā sezona, kurā turnīra ģenerālsponsors ir «SynoTip». «Rīgas kauss parādīja, ka cīņa būs ne pa jokam, klubi ir nobrieduši. Ceru, ka čempionāta spriedze būs liela un klubi domās arī, kā būt interesantiem skatītājiem.»

Tikmēr «SynotTip Latvija» vadītājs Justins Gailevičs uzsvēra, ka citos sadarbības projektos iegūtās zināšanas bukmeikeru uzņēmums vēlas nodot tālāk handbola virslīgai, palīdzot veidot tās vizuālo tēlu.

Iepriekšējo trīs sezonu valsts čempioni ir Dobeles «Tenax», kas šajā pavasarī finālā ar 3-0 pārspēja «Celtnieku».

«Divi mūsu līderi Toms Lielais un Nils Kreicbergs pārgājuši uz Vācijas klubiem, bet tikai šādi panāksim, ka Latvijas izlase paliks labāka,» uzsvēra «Tenax» komandas prezidents Ivars Zariņš.

«Klāt nācis vienīgi juniors Ņikita Pančenko, bet pārējie palikuši savējie. Sagatavošanos jaunajai sezonai sākām jūlija beigās, tāpat aizvadījām starptautisku turnīru Klaipēdā, izcīnot otro vietu.»

«Tenax» komanda šogad centīsies piesaistīt vairāk jauno spēlētāju, cenšoties dot viņiem spēļu praksi arī Baltijas līgas spēlēs. «Ambīcijas, kā vienmēr, ir tikai un vienīgi Latvijas čempionu tituls, kā arī pēc iespējas labāk nospēlēt Baltijas līgā. Pērn mums tur obligāti bija jābūt četriniekā, bet zaudējām ar vienas bumbas tiesu. Sezona būs asa, jo visas komandas ir līdzīgas, vairs nav neviena, kas būtu galvastiesu pārāka.»

«Celtnieka» komandā lielākās pārmaiņas vasarā radušās pēc galvenā trenera Arņa Butana aiziešanas, lai vairāk laika veltītu ģimenei, jo, kā atzina viens no jaunajiem komandas treneriem Rihards Leja, iepriekš speciālists visu brīvo laiku veltījis komandai.

«Līdz ar to treniņu procesu ikdienā vadu es, bet spēles Normunds Blome. Mums Latvijā nav daudz brīvu treneru, un ar nevienu nespējām vienoties,» stāstīja Leja, kurš šovasar debitēja Latvijas nacionālajā izlasē. «Visu augustu darbojāmies pie fiziskās sagatavotības. Atsaucām dalību no Dobeles turnīra, jo uzskatījām, ka bez treniņiem ar bumbām tajā nav vērts spēlēt, un nolēmām sagatavoties Rīgas čempionātam. Pirms tam tikai nedēļu bijām strādājuši ar bumbām.»

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas čempionāta finālspēlē «Celtnieks» ar 27:24 pieveica savu principiālo konkurenti «Tenax».

«Celtnieka» komandā šosezon vairs nebūs leģionāru, bet kā lielākais ieguvums ir no «Latgola» pārnākušais Kaspars Lisovskis.

«Ceram beidzot izcīnīt Latvijas čempiona titulu, kā arī Baltijā pacīnīties par pirmo četrinieku,» pauda Leja.

Tikmēr pagājušās sezonas Latvijas trešajā spēcīgākajā komandā «Ogre»/«Miandum» pēc tam, kad Lauris Ozoliņš šo sezonu izlēmis veltīt studijām, par pirmo vārtsargu kļuvis galvenais treneris Andris Molotanovs. Tāpēc treneru kolektīvam piesaistīta arī Natālija Kudrjavceva.

«Arī virslīgas vecākais spēlētājs Pēteris Ratnieks, kuram augustā palika 56 gadi, Rīgas čempionātā parādīja, ka ar viņu ir jārēķinās,» pastāstīja Ogres komandas pārstāvis Jānis Avotiņš. «Līdz jaunajam gadam darba dēļ spēlēt nevarēs Arvis Laganovskis un Iļja Želna, tomēr raugāmies pozitīvi, jo būs nepieciešamība sastāvā iesaistīt jaunos spēlētājus. Ceram, ka jaunie lēnām tuvojas pieredzējušajiem spēlētājiem.»

«Izskatās, ka spēles būs interesantas, un ar to arī handbols aizrauj,» Avotiņš uzsvēra, ka Ogres komanda cer palikt čempionāta trijniekā.

Arī komanda «Jūrmalas sports» augustā aizvadījusi smagus fiziskās sagatavotības treniņus un šosezon piesaistījusi trīs jaunus spēlētājus, kā arī gaida sastāvā atgriežamies traumētos sportistus.

«Savukārt Uldis Lībergs un Edvīns Latkovskis pagaidām ir iepauzējuši privātās dzīves dēļ,» stāstīja jūrmalnieku pārstāvis Gints Korzāns. «»Jūrmalas sports» vienmēr katrai komandai bijis neērts un sīvs pretinieks, ceram, ka beidzot spēlēsim Latvijas čempionāta finālā.»

Kaut pirmos mājas mačus jūrmalnieki vēl aizvadīs Spuņciemā, oktobrī vienība jau cer spēlēt jaunajā Jūrmalā atklātajā sporta hallē.

«Vienmēr esam akcentu likuši tikai uz saviem audzēkņiem, izņemot vienu reizi, kad mums bija Portugāles spēlētājs,» stāstīja «Vaiņodes» galvenais treneris Zigmunds Mickus.

«Iepriekšējās sezonās esam spējuši atņemt punktus gandrīz visām vadošajām komandām, vienīgi dueļi ar «Tenax» neizdodas, bet pienāks arī viņu laiks.»

«Esam komanda, kuras vidējais vecums ir 22 gadi - vecākais spēlētājs dzimis 1987.gadā, bet divi sastāvā ir arī 2000.gadā dzimuši spēlētāji, turklāt Jurģim Strēlim saredzu ļoti lielu perspektīvu,» teica Mickus. «Sastāvā lielu izmaiņu nav, vienīgi atgriezies Andis Grundmanis. Nelielas problēmas ir ar līnijas spēlētājiem, bet tās risinām ar jauno spēlētāju iesaistīšanu. Vēlamies noturēties turnīra tabulas vidusdaļā.»

Tikmēr «Latgola» komandai šosezon pievienojies viens no Latvijas izlases spēlētājiem Jānis Pavlovičs. Kā preses konferencē uzsvēra viens no tās līderiem Austris Tuminskis, vienībā jau ir aizvadīta paaudžu maiņa, tāpēc tā sola šosezon «parādīt pretiniekiem».

«Pagājušā Latvijas čempionāta sezona daudzo traumu dēļ bija «izcila«. Bija tik daudz traumu kā nekad. Cerams, ka šosezon visiem viss būs kārtībā un katra komanda varēs parādīt labāko sniegumu,» pauda MSĢ/LAT-98 galvenais treneris Arnolds Straume. «Mēs paši turpinām augt un par brīvu nevienam neko nedosim. Arī Rīgas čempionāts pierādīja, ka esam palikuši labāki.»

Aizvadītajā Rīgas čempionātā MSĢ/LAT-98 ar 25:18 pieveica «Jūrmalas sportu», bet mačā par trešo vietu tikai ar 31:34 piekāpās «Ogre»/«Miandum».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu