Mārupes MTB velomaratonā uzvaru gūst Arnis Pētersons

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 11. septembrī, Mārupes novadā pēc divu gadu pārtraukuma norisinājās augsta līmeņa kalnu riteņbraukšanas sacensības Mārupes MTB velomaratons. Līdzās profesionāliem riteņbraucējiem maratonā startēja arī visu paaudžu šā sporta veida entuziasti ne tikai no Latvijas, bet arī Lietuvas un pat attālās Beļģijas. Šogad 55 km Sporta distancē vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja «ZZK» komandas sportists Arnis Pētersons, savukārt sieviešu kategorijā pārliecinoši ātrākā finišēja Katrīna Jaunslaviete.

Sporta distances starts tika dots plkst. 11:00, un jau pēc nepilnām divām stundām finiša taisnē parādījās rezultatīvākie braucēji – «ZZK» komandas sportisti, uzstādot rezultātu 1 h, 49 min un 43 sek. Pirmais finišēja 22 gadus vecais Arnis Pētersons, savukārt fotofinišā noskaidrojās otrās un trešās vietas ieguvēji – Pētersona komandas biedrs Mārtiņš Blūms un komandas «Sportlife» braucējs Matīss Preimanis (1:49:43).

Sieviešu konkurencē pārliecinoši ātrākā bija šīgada Latvijas velobraukšanas čempione Katrīna Jaunslaviete ar laiku 2 h, 4 min un 36 sek. Godpilno otro vietu, atpaliekot par nepilnām septiņām minūtēm, ieņēma Madara Fūrmane, savukārt trešajā vietā ierindojās Inese Zvirgzdiņa (2:24:39).

Mārupes MTB velomaratona Sporta distances uzvarētājs, «ZZK» komandas sportists Arnis Pētersons par braucienu: «Jāatzīst, ka brauciens nebija sevišķi grūts. Tā kā ar komandas vadošo grupu šīs mums ir otrās sacensības pēc kārtas, temps šodien bija nedaudz lēnāks. Bija posmi, kur braucām mierīgi, taču bija arī izaicinošākas vietas, kurās vajadzēja uzņemt tempu, lai tiktu garām saknēm, smiltīm un vairākiem līkumiem. Uz finiša līnijas mēs bijām gana liela grupa, un spraigā cīņā viss izšķīrās tikai pēdējos 200-300 metros.»

Mārupes MTB velomaratona unikālā trase šogad veda caur Beberbeķu mežu un Mārupes novada teritoriju, aizsākoties un arī noslēdzoties Jaunmārupē pie ūdenstorņa starp Ozolu un Mazcenu aleju. Trases segums ar asfalta un grants posmiem, kā arī līkumainajām zemes takām, smilšainajām kāpām un koku sakņu klātajiem segumiem kļuva par zināmu pārbaudījumu pat pieredzes bagātākajiem braucējiem.

Mārupes MTB velomaratona ietvaros visu vecumu riteņbraukšanas entuziasti startēja arī 40 km garajā SPICE Tautas braucienā un 25 km garajā Veselības distancē, kā arī 0,5-1 km garajā Maxima Bērnu braucienā, iegūstot vērtīgas balvas no pasākuma organizatoriem un atbalstītājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu