Francijā trīs sievietēm izvirza apsūdzības saistībā ar Parīzē novērstu teroraktu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saistībā ar novērstu džihādistu teroraktu pie Parīzes Dievmātes katedrāles, kur pagājušajā nedēļas nogalē tika atrasts automobilis ar gāzes baloniem, trīs sievietēm izvirzītas apsūdzības terorismā, un viņas paturētas apcietinājumā, paziņojusi Francijas prokuratūra.

Vienai ar šo incidentu saistītai sievietei - 29 gadus vecajai triju bērnu mātei Ornellai Gilligmanai - apsūdzības tika izvirzītas jau svētdien, un viņa tika paturēta apcietinājumā.

Trīs citas sievietes – 19 gadus vecā Inesa Madani, 23 gadus vecā Sāra Ervuē un 39 gadus vecā Amela Sakaū – pirmdien tika apsūdzētas teroristiskā sazvērestībā.

Abas jaunākās tika apsūdzētas arī par plāniem nogalināt amatpersonas, bet Ervuē draugs tika apsūdzēts par neziņošanu policijai.

Šīs trīs sievietes par potenciāliem uzbrukumu mērķiem uzskatīja dzelzceļa stacijas Parīzē un uz dienvidiem no tās, kā arī policiju, pavēstījuši izmeklēšanai tuvi ziņu avoti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu