Džeremijs Aironss: Mūsdienās par «Oskara» balvu jāpārdod dvēsele

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

Britu aktieris Džeremijs Aironss izteicies, ka mūsdienās kinozvaigznēm esot «jāpārdod dvēsele», lai iegūtu prestižo «Oskara» balvu.

Aironss 1991.gadā ieguva «Oskaru» par tēlojumu krimināldrāmā «Reversal of Fortune».

«Nav svarīgi, cik labs aktieris tu patiesībā esi. Galvenais - vai ir pienācis tavs laiks,» par ASV Kinoakadēmijas balvu piešķiršanu sacīja Aironss. «Taču mūsdienās jāpārdod dvēsele, lai tiktu pie «Oskara«. Jālido apkārt un jāpērk visiem ziedi.»

Aironss filmā «Reversal of Fortune» spēlēja britu slavenību Klausu van Bulovu, kurš bija apsūdzēts sievas Sanijas slepkavības mēģinājumā 1979.gadā.

Aktieris atzina, ka neesot cerējis par tēlojumu saņemt augsto godalgu.

«Ceremonijā es izmēģināju sejas izteiksmi, kādu rādīšu zaudējot,» atzina Aironss. «Kad nosauca manu vārdu, man šķita, ka esmu pārklausījies.»

«Es noskūpstīju visus tuvumā esošos cilvēkus, tai skaitā Madonnu, ar kuru pat nebiju pazīstams. Centos noskūpstīt arī Maiklu Džeksonu, taču nevarēju viņam tikt klāt,» joko aktieris.

Aironsa debijas filma bija 1981.gada kinolente «The French Lieutenant's Woman» («Franču leitnanta draudzene»).

Aironsa nesenākās filmas ir «Batman V Superman: Dawn Of Justice» («Betmens pret Supermenu: Taisnības rītausma») un «The Man Who Knew Infinity» («Cilvēks, kurš pazina bezgalību»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu