Filmas «Snoudens» uzņemšanas laikā komanda atturējusies no interneta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu kinorežisors Olivers Stouns (Oliver Stone) sacījis, ka kinolentes «Snowden» («Snoudens») uzņemšanas komanda bailēs no hakeru uzbrukuma filmēšanas laikā atturējusies no interneta lietošanas. Stouns ar filmas veidošanā iesaistītajiem sazinājies ar kodētu ziņojumu palīdzību.

Biogrāfiskajā kinolentē stāstīts par bijušo amerikāņu izlūkdienestu līdzstrādnieku Edvardu Snoudenu, kurš nopludināja informāciju par ASV Nacionālās drošības pārvaldes veikto izspiegošanu.

Jaunā kinolente nedēļas nogalē tika izrādīta Toronto Starptautiskajā kinofestivālā, bet oktobrī to demonstrēs Londonas filmu festivālā.

«Mēs nervozējām. Mēs nebijām sasniedzami,» norāda 69 gadus vecais Stouns. «Mēs centāmies visu darīt aci pret aci, uz papīra vai kodētā veidā, cik vien to varējām.»

Divkārtējais «Oskara» balvas ieguvējs sacīja, ka Snoudens pievērsis pasaules uzmanību «ne vien noklausīšanās» problēmai, bet arī «kiberkaram un bezpilota lidaparātu uzbrukumiem».

Snoudens 2013. gadā izpelnījās pasaules uzmanību, atklājot ASV slepeno izlūkošanas programmu apmēru un nopludinot datus par tām.

ASV federālā prokuratūra Snoudenam izvirzījusi kriminālapsūdzības par spiegošanu un valdības īpašuma zādzību. Snoudens pašlaik dzīvo Krievijā, kuras varasiestādes viņam atļāvušas uzturēties valstī, lai izvairītos no kriminālvajāšanas ASV.

Aktieris Zaharijs Kvinto, kurš filmā spēlē žurnālistu Glenu Grīnvaldu, pauda viedokli, ka Snoudenam jāļauj atgriezties ASV bez bažām, ka viņu varētu tiesāt par spiegošanu.

«Tas ir absurdi, ka viņu varētu tiesāt par spiegošanu vai uzskatīt par valsts nodevēju. Es uzskatu, ka viņš ir apveltīts ar lielu godaprātu un drosmi. Tagad viņa izdarītais netiek pietiekami novērtēts, bet domāju, ka nākotnē uz to atskatīsies kā uz ļoti svarīgu notikumu,» sacīja 39 gadus vecais Kvinto.

«Cerams, ka viņš atkal varēs izbaudīt savu brīvību,» piebilda aktieris. «Manuprāt, viņš to ir pelnījis.»

Snoudenu filmā atveido aktieris Džozefs Gordons-Levits. Filmas tapšanās laikā Gordons-Levits apciemoja Snoudenu Maskavā.

«Lasot par viņu un pētot, ko un kāpēc viņš izdarīja, es jutos viņam pateicīgs un pagodināts par iespēju viņu spēlēt,» pirmizrādē paziņoja aktieris.

Filma «Snowden» kinoteātros iznāks šonedēļ.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu