Režisors Genādijs Ostrovskis iestudē psiholoģisko drāmu «Mīļākais»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ar psiholoģiskās drāmas «Mīļākais» jauniestudējumu Dailes teātrī atgriezies viesrežisors un dramaturgs Genādijs Ostrovskis, kurš 2014.gadā šeit iestudēja melodramatisko komēdiju «Divi kapteiņi». Jauniestudējuma pirmizrāde paredzēta 18.septembrī Mazajā zālē.

Čeriševs ir profesors, lingvists. Vārdos viņš var izskaidrot visu pasauli. Taču viņš nav iedomājies, ka arī cilvēka dzīvei var būt apslēpta nozīme – tāpat kā vārdiem. Ka ilgus gadus viņam līdzās ir pastāvējusi vēl otra – cita, nezināma realitāte. Ar cilvēku viņam blakus kaut kas ir noticis, bet viņš to nav zinājis, nav jutis. Nu vairs nav kam pajautāt, ar ko parunāt. Ja kāds visu paskaidrotu, viss nostātos savās vietās. Bet tagad uz pašu galveno dzīves jautājumu tā arī nav atbildes. Šis ir dramatisks stāsts par divu vīriešu mīlestību pret vienu sievieti, kuras vairs nav un kura negribot tagad ir savienojusi viņu dzīves. Viņu pazīšanās sākas ar pamatīgu kautiņu un lamāšanos, kas transformējas savādās abpusējās vizītēs un atklātās pārrunās.

Dīvains mīlas trīsstūris, kurā trūkst viena dalībnieka.

Pēc Genādija Ostrovska scenārija krievu kino režisors Valērijs Todorovskis uzņēmis filmu «Mīļākais» (2002) ar Oļegu Jankovski un Sergeju Garmašu galvenajās lomās.

Jauniestudējumā «Mīļākais» lomas atveidos Intars Rešetins (Čeriševs), Juris Žagars (Ivans), Elīna Vaska (Ļena, Čeriševa sieva / Petja), Sarmīte Rubule (Vera, Ļenas draudzene), Dainis Gaidelis (Stasiks, Čeriševa draugs), Mirdza Martinsone, Akvelīna Līvmane (Tantes), Aija Dzērve vai Kristīne Belicka (Veržbicka, žurnāliste), Anete Krasovska (Petjas draudzene / Pārdevēja / Studente), Aldis Siliņš (Kontrolieris / Nāve) un Eva Trapāne vai Rebeka Rēķe (Ivana meita).

Izrādes radošajā komandā strādā scenogrāfe un kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, horeogrāfs Kārlis Božs, mūzikas konsultants Juris Vaivods, videomākslinieks Artis Dzērve un gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko. Lugu no krievu valodas tulkojusi Vija Vītola.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu