Pakalniņas «Ausma» festivālā «Kinošok» ieguvusi trīs balvas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Režisores Lailas Pakalniņas spēlfilma «Ausma» saņēmusi trīs balvas festivālā «Kinošok» - balvu par labāko režiju, Krievijas kinopreses balvu un alternatīvās žūrijas balvu, kas tiek pasniegta pirms festivāla, informēja Nacionālā kino centra vecākā referente informācijas jautājumos Kristīne Matīsa.

Festivāls «Kinošok» notiek Melnās jūras krastā, Anapā, un dibināts 1992.gadā kā avangarda filmu festivāls. Jau pirms oficiālo balvu paziņošanas festivālā «Kinošok» parasti tiek piešķirta alternatīvās žūrijas balva labākajai filmai - par to režisore Pakalniņa esot jau gadiem dzirdējusi, bet nekad neesot pat sapņojusi tādu saņemt.

Pakalniņas veidotā spēlfilma iekļauta arī starp Eiropas Kino akadēmijas (EFA) šāgada 50 labākajām pilnmetrāžas filmām. «Ausma» iekļauta filmu izlasē, no kuras tiks izvēlētas nominētās filmas EFA balvām par gada labākajiem sasniegumiem kinomākslā. Nomināciju saraksts tiks izsludināts novembra sākumā Spānijā, Seviļas kinofestivālā, bet 29.EFA balvu pasniegšana notiks decembrī Polijā, Vroclavā, šāgada Eiropas kultūras galvaspilsētā.

Jau ziņots, ka Pakalniņas spēlfilma «Ausma» starptautisko pirmizrādi piedzīvoja pagājušā gadā 18.novembrī A klases kinofestivālā «Black Nights» Tallinā, bet Latvijas pirmizrāde notika 23. novembrī kinoteātrī «Splendid Palace».

«Ausma» ir Pakalniņas piektā pilnmetrāžas spēlfilma, tā plaši izrādīta un apbalvota arī starptautiskajā vidē un festivālos - Baltijas valstīs, Čehijā, Irānā, ASV, Zviedrijā, Itālijā, Francijā, Meksikā, Ukrainā, Polijā, Krievijā, Serbijā, Slovēnijā un citviet pasaulē.

Laila Pakalniņa Irānā
Laila Pakalniņa Irānā Foto: publicitātes

Savukārt šovakar plkst.19 kinoteātrī «Splendid Palace», svinot Pakalniņas spēlfilmas «Ausma» nonākšanu EFA šāgada 50 labāko pilnmetrāžas filmu sarakstā, filma «Ausma» tiks izrādīta īpašā goda seansā.

Šī vakara pasākuma ievadā gaidāma tikšanās ar režisori Pakalniņu, aktieri Vili Daudziņu, skaņu režisoru Anriju Krenbergu un citiem filmas radošās komandas pārstāvjiem.

Pakalniņas veidotā «Ausma», kas ir Latvijas, Polijas un Igaunijas kopražojums, šāgada EFA sarakstā ir vienīgā filma no Baltijas valstīm. Igauniju šajā kopražojumā pārstāv filmas montāžas režisors un līdzproducents, Pakalniņas ilggadējais domubiedrs Kaspars Kallass, bet no Polijas radošajā komandā ir jau vairākos festivālos apbalvotais operators Voiteks Starons un kostīmu māksliniece Natālija Čečota.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu