Čiekurkalns aicina atgriezties «Pie saknēm»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Čiekurkalns ir ar bagātu vēsturi un nozīmīgiem notikumiem, personībām saistīta Rīgas apkaime. Gadu gaitā tā piedzīvojusi gan savus uzplaukuma periodus, gan pagrimuma brīžus. Šobrīd Čiekurkalns atdzimst, un savas apkaimes entuziasti ir pārliecināti - cilvēki, kas zina savas dzīvesvietas pagātni, spēj cienīt tās tagadni un attīstīt nākotnei. Tāpēc šoruden iksezonas pasākums Čiekurkalnā notiks ar devīzi «Pie saknēm» - attiecinot šo nosaukumu gan uz tirdziņa rudens veltēm, gan uz apkaimes vēsturisko kontekstu. Izglītojošais un izklaidējošais pasākums notiks svētdien, 18. septembrī, no pulksten 10 līdz 16 Čiekurkalna krustcelēs (Rusova ielā 9, pie Ezerparka namiem).

No pulksten 10:00 līdz 16:00 notiks mājražotāju, amatnieku un zemnieku tirdziņš, kurā savus darinājumus un produkciju piedāvās 50 tirgotāju no visas Latvijas. Rudens veltes, rokdarbi, apģērbi, rotas, koka izstrādājumi, ēdieni un dzērieni, kā arī ikdienā neredzēti gardumi – tas viss būs rodams tirgus placī.

Tirgotāji vēl var pagūt pieteikties dalībai www.latvijasmajrazotaji.lv.

No pulksten 11:00 līdz 14:00 būs iespēja startēt fotoorientēšanās sacensībās, kur pēc zināmiem marķieriem un foto fragmentiem būs jāspēj atrast apkaimes interesantās vietas. Sacensībās aicināts piedalīties ikviens interesents, bet jo īpaši - ģimenes ar bērniem. Finišēt varēs līdz pat pulksten 16:00. Tie dalībnieki, kuri būs sekmīgi atšifrējuši visus uzdevumus, saņems balvas no Čiekurkalna attīstības biedrības.

Apmeklētāji, kuri vēl nav iepazinuši Čiekurkalna burvību, pulksten 12:00 varēs piedalīties ekskursijā pa apkaimes vēsturisko centru zinoša gida pavadībā. Šīs ekskursijas vienmēr izpelnās lielu interesi, jo spēj atklāt vēl nezināmus faktus pat ilggadējiem apkaimes iedzīvotājiem!

Papildus visas dienas garumā Čiekurkalna attīstības biedrības teltī būs skatāma fotoizstāde «Čiekurkalns senajās fotogrāfijās». Izstādē būs apkopotas fotogrāfijas no 20.gs. sākuma līdz septiņdesmitajiem gadiem. Ikviens ir aicināts papildināt foto kolekciju, sazinoties ar Čiekurkalna attīstības biedrību pa e-pastu: biedriba@shreienbusha.lv.

Bērnu izklaidei darbosies piepūšamās atrakcijas, lielās šūpoles un notiks vizināšanās ar zirga pajūgu. Visas dienas garumā darbosies arī zīmēšanas telts, kurā bērni varēs izpaust savu mākslinieka talantu. Gan bērnus, gan pieaugušos priecēs pasākuma vadītāji - Vinnijs Pūks un Sivēntiņš, kas rūpēsies par jautrību un laba garastāvokļa nodrošināšanu visa pasākuma laikā.

Pasākums Čiekurkalna krustcelēs notiks jau astoto reizi. Ņemot vērā iepriekšējo pasākumu pieredzi, sagaidāms, ka pasākumu apmeklēs ap 1500 cilvēku. Pasākuma vietā iespējams ērti nokļūt ar 11.tramvaju (Rusova ielas pietura) vai 9.autobusu (Čiekurkalna 5.šķērslīnijas pietura, braucot no centra). Pasākuma norises vietas tuvumā iespējams ērti un bez maksas novietot auto.

Pasākumu rīko Čiekurkalna attīstības biedrība sadarbībā ar pastāvīgajiem partneriem - Latvijas Mājražotāju un mazo ražotāju informācijas un atbalsta biedrību un «Ezerparka namiem». Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros. Organizatori saka lielu paldies draugiem un atbalstītājiem – tipogrāfijai «Zemgus», izdevniecībai «Jānis Roze», biroja preču veikalam «Ekspo birojs» un autoservisam «Rolis».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu