Uzreiz pēc garantijas termiņa beigām Gaismas pilij maina flīzes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kultūras ministrija gatavojas apmaksāt granīta plākšņu nomaiņu Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas atbalsta sienās Valguma ielas pusē un iesegumā. Tas notiek uzreiz pēc garantijas termiņa beigām. Atbalsta sienu un ieseguma granīta plākšņu nomaiņa izmaksās teju 46 000 eiro (bez pievienotās vērtības nodokļa). Nebijis paredzēts, ka uz ieseguma plāksnēm būs tik liela slodze.

Granīta flīzes vietām ir atdalījušās no apšuvuma, un arī iesegumā, pa kuru ikdienā staigā un braukā, tās ir jāpielabo, pirmdien raksta «Neatkarīgā Rīta Avīze». Nebijis paredzēts, ka uz ieseguma plāksnēm būs tik liela slodze, Neatkarīgajai saka Kultūras ministrijas Investīciju un projektu nodaļas vadītājs Indriķis Builis. Starp plākšņu šuvēm pastiprināti izdalās mitrums un kalcija karbonāts, veidojot baltus notecējumus. Veikto darbu garantijas laiks beidzies 30. jūnijā.

Tiek pieļauts, ka plāksnes piestiprinātas nekvalitatīvi, bet izrādās, ka šie darbi tiek uzskatīti par konstrukcijas maiņu

un saskaņā ar Kultūras ministrijas un Nacionālās būvkompāniju apvienības parakstīto protokolu ir jāapmaksā ministrijai. Tagad flīžu stiprināšanai tiks mainīta konstrukcija - tās montēs uz vieglmetāla karkasa, ko stiprina pie betona pamatnes. I. Builis norāda - būvniekam to nevar likt darīt par savu naudu, būvnieks nav atbildīgs par nepareizi aprēķinātas slodzes dēļ bojātām flīzēm. Taču tā ir tikai viena darbu daļa. Otra ir pie atbalsta sienas piestiprinātās flīzes.

Šomēnes turpinās bibliotēkas ēkas jumta un fasādes tīrīšana, kā arī jumta seguma apstrāde ar speciālu līdzekli, kas izmaksās 117 694 eiro. Tīrīšana notiek pirmo reizi pēc ēkas uzbūvēšanas. Darbu veikšanai sākotnēji paredzēts piecu nedēļu termiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu